El Ple aprova el Pla de Xoc

Isaac Albert: “Estem posant mesures perquè el futur es pugui construir. Per tenir quelcom a construir”

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Terrassa aprova el pla de xoc per la reactivació econòmica i social de la ciutat de Terrassa amb els vots a favor del govern i l’abstenció de l’oposició. El document recull un conjunt de mesures socioeconòmiques per donar una resposta immediata als impactes de la crisi de la Covid-19 a la nostra ciutat. El document contempla des de les primeres mesures de reacció a l’emergència que l’Ajuntament va impulsar al març i durant l’estat d’alarma, fins a les que ja s’estan impulsant durant el progressiu desconfinament i fins a finals d’aquest any.

“Aquesta ciutat necessita respostes compartides i visió de futur. Avui en aquest ple el que fem és treballar”, explicava Isaac Albert, primer Tinent d’Alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica i portaveu d’ERC-MES durant la seva intervenció al ple. Alhora, Albert ha volgut afegir que amb aquest document es “posen les mesures perquè el futur es pugui construir. Per tenir quelcom a construir”.

El document doncs, estableix les bases d’un projecte de ciutat que no s’ha de perdre davant la dificultat, ja que hi va el present i el futur de la ciutat. Després d’assentar les bases amb el Pla de Xoc, l’Ajuntament doncs, pretén que es treballi conjuntament en un Pla Estratègic de Ciutat a partir del mes de setembre, on s’ha escoltat i s’escoltarà a tota la ciutat: la seva gent, les empreses, les entitats, els col·lectius, etc.

Som ambiciosos i el pla de xoc recull totes aquelles accions que creiem, amb responsabilitat, que es poden desenvolupar des de l’àmbit municipal per donar aquesta resposta immediata i necessària”, explica Albert. I és que el document recull totes aquelles accions que el govern creu que pot desenvolupar des de l’àmbit municipal per donar aquesta resposta immediata i tan necessària per la ciutadania terrassenca.

El document, segons Albert, no tan sols pretén donar una resposta a la crisi provocada per la Covid-19, sinó que pren “la responsabilitat de fer sortir la ciutat de la crisi fent-la més forta i amb un projecte de ciutat compartir per tots i totes”.

Amb una població activa de 56.260 persones treballadores, Terrassa té actualment 17.216 aturats i 18.280 persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació. De les 5253 empreses ubicades a Terrassa, 2309 han aplicar un ERTO. Terrassa té més de 3000 nous aturats des del març, i s’ha trencat la tendència de creixement iniciada l’any 2013 per tenir increments històrics no comptabilitzats mai fins al moment.

Davant la situació Albert mostra confiança en la ciutat: “Aquesta és una ciutat amb un enorme potencial. D’innovació, industrial amb sectors estratègics com l’audiovisual o el sanitari, etc. Hi creiem i és el moment de treballar-hi perquè poden donar sortida aquesta crisi”.

Alhora Albert ha volgut posar de manifest que la crisi en què ens veiem immersos “no és una crisi com la de 2008” i és per aquest motiu que l’Ajuntament necessita disposar de tots els recursos que té perquè “tinguin el màxim retorn a la ciutadania”.

Finalment, Albert a volgut cridar a la col·laboració de tothom per construir un present i un futur de ciutat compartits: “Hem de treballar tots plegats. Aquesta crisi ha tornat a demostrar que la millor formula per trobar solucions és la col·laboració i la participació de tots i totes”. Albert ha volgut destacar la positivitat en què s’han entomat les crítiques i les esmenes per part de l’oposició, per aconseguir un Pla de Xoc en què tothom hi estigui d’acord. Alhora el Primer Tinent d’Alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica i portaveu d’ERC-MES ha cridat a tota l’oposició a què, si estan oberts a retornar al diàleg, a construir plegat i recuperar l’esperit del Pacte de Ciutat, es trobaran al setembre per mirar cap afora la institució, a involucrar la ciutat i la seva gent en el pla estratègic. “La ciutat és el primer”.  

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *