Els casals d’estiu, un èxit col·lectiu


Ona Martínez: «La ràpida detecció dels casos per part dels monitors i monitores que han activat els protocols d’actuació tan aviat com han detectat el mínim símptoma».

Els casals d’estiu de tot Catalunya acaben amb unes xifres baixes de contagi de Covid-19 i acumulen tan sols 27 espais on s’han detectat casos positius de les 6.535 activitats que s’han realitzat durant els mesos de juliol i agost. Durant aquests mesos han participat en les activitats 235.000 persones i 36.000 monitors i monitores.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, i el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, han valorat molt positivament l’acció dels casals d’estiu i les activitats en el lleure d’aquest estiu. “La campanya d’activitats d’educació en el lleure d’aquest estiu ha estat un èxit de país en temps de pandèmia”, assegura Aragonés. El Homrani i Aragonés consideren que ha sigut un èxit col·lectiu i fruit de la bona coordinació entre departaments, institucions i el sector.

Pel que fa a Terrassa, en el marc del +Estiu, s’han organitzat 39 Casals impulsats per l’Ajuntament de Terrassa, 26 al mes de juliol i 13 al mes d’agost, en el que han format part un total de 2.316 infants i joves d’entre 3 i 17 anys (1848 al juliol i 468 a l’agost). Entre el total d’infants i joves participants només s’han detectat sis positius per coronavirus, tres al mes de juliol i tres al mes d’agost, mentre que entre els 369 monitors i monitores (283 al juliol i 86 a l’agost), tan sols han aparegut dos positius, un al juliol i un a l’agost.

La regidora d’Infància i Adolescència, Joventut, Adultesa i Famílies, Ona Martínez, destaca que «aquestes xifres amb molts pocs positius, amb contagis que sempre s’han produït fora dels casals i sense cap cas de contagi entre membres d’un mateix casal, demostren la feina excel·lent portada a terme per les entitats de lleure, associacions sense ànim de lucre, associacions de famílies d’alumnes i associacions de mares i pares que s’han encarregat de l’organització dels casals».

A més, la regidora ha volgut destacat «la ràpida detecció dels casos per part dels monitors i monitores que han activat els protocols d’actuació tan aviat com han detectat el mínim símptoma».

D’altra banda, Martínez també ha volgut remarcar «la coordinació permanent entre les entitats, els serveis de Joventut, serveis socials i salut municipals i el Departament de Salut de la Generalitat i el procediment per fer el seguiment i el rastreig epidemiològic dels casos confirmats».

«Amb aquests casals d’estiu s’ha garantit el dret al lleure dels infants i joves amb una molt bona qualitat en les activitats proposades i amb unes molt bones mesures de prevenció. Hem demostrat que els casals eren possibles, a més de molt necessaris per al desenvolupament educatiu de la infància i la joventut», explica Ona Martínez.

L’Ajuntament de Terrassa va unificar aquest estiu en un únic projecte totes les activitats d’estiu per a infants i joves en un nou model transversal per donar resposta a la crisi social i educativa provocada per la Covid-19. Així va néixer el +Estiu que proposava activitats lúdiques i culturals per a infants i joves. Els casals però, continuen durant el mes de setembre mentre els infants no tornen a l’escola. Des de l’Ajuntament s’estan realitzant durant aquest mes de setembre un total de 7 casals.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *