Isaac Albert: “Hem de ser més i més forts”

Esquerra presenta a Terrassa el llibre “Tornarem a vèncer”, de l’Oriol Junqueres i la Marta Rovira, amb la participació de Bernat Picornell, Isaac Albert i Laura Pinyol

ERC Terrassa va organitzar el seu primer acte presencial des de l’inici de la pandèmia i ho va fer a la vigilia de la Diada per poder presentar i parlar del nou llibre de la Marta Rovira i l’Oriol Junqueras «Tornarem a vèncer (i com ho fàrem). Amb les mesures de seguretat pertinents i emetent l’acte per xarxes per arribar a tothom, l’escriptora Laura Pinyol va moderar un col·loqui on el senador, Bernat Picornell, el tinent d’alcalde, Isaac Albert, i la pròpia escriptora van intercanviar impressions sobre les reflexions i propostes de futur que recull el llibre.

En el text, Rovira i Junqueras plantegen el camí que defensen s’ha de seguir perquè l’independentisme recuperi la iniciativa i perquè es guanyi la República Catalana. A més, exposa la proposta estratègica d’Esquerra Republicana de Catalunya meditada durant els últims tres anys i que es basa en l’anàlisi dels fets des de l’octubre del 2017 per així crear un full de ruta pel futur pròxim amb la independència com a objectiu. Un text fonamentat en propostes per posar-se a treballar per arribar a la victòria. En paraules del senador, Bernat Picornell, «és un llibre molt sincer i obert, i reconeix erros i les coses que es van fer. El llibre no té cap retret, és tot construcció, sempre per mirar endavant, i mirar endarrere per no cometre els mateixos errors».

Isaac Albert, va voler destacar que el missatge principal és el que «hem de ser més i més forts per tornar a vèncer. Amb els que vam ser, que va ser molts, ens va servir per arribar fins on vam arribar, però falta més gent per saltar la part, i aquest és l’objectiu principal del llibre».

A més, el tinent d’alcalde va explicar que l’1 d’octubre l’independentisme va guanyar, tot i que no va ser una victòria definitiva. «Vam guanyar i tornarem a guanyar. Hem d’assumir els errors i construir el camí de futur».

D’altra banda, Picornell va explicar que per Esquerra s’ha de «conjugar aquest anhel de llibertat nacional amb allò que es diu de governar bé». Picornell va explicar que existeix una «necessitat de connectar amb persones que pot ser avui no són independentistes, però que avui tenen molts dels problemes que té el país, i això és bona part del missatge que el llibre vol transmetre».

«Tornarem a vèncer» arriba a la conclusió que l’única manera de guanyar és treballar per ser més i preparar-se per tornar-hi. Alhora, des d’Esquerra també es creu que la resta de propostes no conduiran a la victòria i que probablement tenen altres objectius, però no la República Catalana.

L’acte, que es va celebrar el passat dijous 10 de setembre a les 18 de la tarda al Casal Cívic de Sant Pere, es va realitzar sota unes mesures estrictes de seguretat per la Covid-19 amb poc més de 20 persones, distància i mascareta. L’acte també es va retransmetre en directe per Instagram Live i el llibre ja està a la venta a la llibreria Cinta de Terrassa.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *