Ple de setembre: treballar per fer front a la Covid-19

L’Ajuntament de Terrassa realitza el primer ple ordinari del curs polític i presenta, entre altres, la construcció de l’Institut-Escola Sala i Badrinas o la compra de cinc nous autobusos híbrids

Després de dues setmanes de l’inici del curs escolar més atípic a causa de la Covid-19, l’Ajuntament de Terrassa realitza el primer ple ordinari del curs polític a la ciutat que comptarà amb el debat i aprovació del conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament per la construcció de l’Institut-Escola Sala i Badrinas. Un fet llargament demandat per la ciutat i que per fi es podrà posar punt final complint amb el projecte de millorar l’educació terrassenca que té com a objectiu l’equip de govern d’aquesta ciutat.

D’altra banda, l’Ajuntament eleva a ple la compra de cinc nous autobusos híbrids des de l’àrea d’Urbanisme. Els autobusos milloraran el servei de transport públic a la ciutat, i ajudarà a la ciutat de Terrassa a complir amb els objectius de desenvolupament sostenibles evitant augmentar els nivells de contaminació de la ciutat renovant la flota amb vehicles no contaminants.

A més, el ple de la corporació debatrà i aprovarà la constitució de l’organisme consultiu que vetllarà per la qualitat arquitectònica i urbanística de la ciutat. Aquest organisme incorporarà ja l’obligació de la paritat entre els seus membres i, alhora, instaurà com a nou requisit que part dels seus components siguin menors de 40 anys en el moment de la seva designació, assegurant una visió nova a l’arquitectura de la ciutat.

En l’àmbit més polític, l’equip de govern torna a portar el Ple la demanda al govern espanyol per un pla just per la suficiència financera dels ens locals, imprescindible per poder fer front des del municipalisme a la pandèmia.

Des d’Esquerra Republicana, conjuntament amb JxT, també es demanarà la reprovació del plenari als reis d’Espanya (emèrits i no emèrits) pels seus més que presumptes delictes, malgrat l’intent del PSC de coartar el debat al plenari. La proposta d’acord més cridanera d’un ple on des d’ERC també es donarà suport a altres propostes interessants pels drets laborals de pares i mares davant la pandèmia, solucionar els problemes del SEPE per les persones treballadores en ERTO o un correcte funcionament de l’Ingrés mínim vital.

Finalment Esquerra Republicana presenta conjuntament amb JxT un Acord de Junta de Portaveus en contra de la recent inhabilitació del President de la Generalitat, Quim Torra, i en defensa de les institucions catalanes. A més, Esquerra i TxT demanen al govern espanyol l’allargament dels ERTO al comerç i a l’hostaleria.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *