Ple de setembre: l’Institut-Escola Sala i Badrinas serà una realitat

El ple de Terrassa aprova el conveni de col·laboració entre Ajuntament i Generalitat per la construcció de l’Institut-Escola Sala i Badrinas per oferir el millor servei educatiu a la ciutat.

El ple de setembre de l’Ajuntament de Terrassa, que es va celebrar el passat 29 de setembre a les 15:30 de manera telemàtica, va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya per a la construcció de l’Institut-escola Sala i Badrinas, ampliant el projecte inicial i acabant amb 10 anys de barracons per oferir un projecte continuat a la zona 3 d’escolarització.

Aquest avenç respecte al projecte inicial acabarà suposant una inversió de més de 8 milions d’Euros, dels quals l’Ajuntament n’aportarà el 25 per cent en la línia de cooperació entre administracions per poder desenvolupar el projecte de la regidoria per la millora de l’educació a la ciutat. Davant les crítiques de l’oposició a aquesta entesa, la regidora Teresa Ciurana va ser clara «Aquí no es tracta de competències, sinó de la corresponsabilitat que tenim com a Ajuntament per treballar en oferir el millor servei educatiu a la ciutat possible”.

D’altra banda, el ple també va tenir un llarg debat sobre l’ocupació i el dret a l’habitatge digne. El grup municipal de Ciutadans va presentar una Proposta de Resolució al ple en contra de les ocupacions il·legals que va provocar el conflicte entre aquesta formació política i el govern. Des d’ERC-MES, el regidor Carles Caballero va acusar Ciutadans de posar en el mateix sac a tothom: criminalitzant ocupacions no il·legals que es realitzen per la impossibilitat de pagar un lloguer o una hipoteca. «No tinguin dubte que aquest govern actuarà contra tota ocupació incívica, però no generalitzin, parlem fonamentalment de gent amb impossibilitat d’assumir un lloguer o una hipoteca».

Contraposada a aquesta iniciativa, ERC-MES i TxT van plantejar una proposta per la defensa i desplegament a la nostra ciutat de la nova llei de la Generalitat pel control dels lloguers. Una iniciativa, com va exposar novament Caballero, dirigida a solucionar els problemes per accedir a un habitatge digne i, davant la qual, tant els grups del PSC com Ciutadans van afirmar que no tindria recorregut (per la voluntat dels seus partits de dur-la al constitucional). Un plantejament que Caballero va recriminar al PSC «Quin cinisme dir-nos a nosaltres que aquesta llei no té recorregut, quan el responsable que aquesta llei no tingui recorregut és el seu partit”.

El ple també va aprovar la compra de cinc autobusos híbrids a Terrassa per seguir avançant cap a una ciutat més sostenible, més verda i menys contaminant i així seguir avançant cap als objectius de desenvolupament sostenible.  A més, Terrassa tindrà un Organisme Consultiu de qualitat arquitectònica i urbanística de la ciutat que vetllarà per la qualitat arquitectònica i urbanística de la ciutat. Aquest organisme incorporarà ja l’obligació de la paritat entre els seus membres i, alhora, instaurarà com a nou requisit que part dels seus membres siguin menors de 40 anys en el moment de la seva designació, assegurant una visió nova a l’arquitectura de la ciutat. 

L’equip de govern també torna a portar al Ple la demanda al govern espanyol per un pla just per la suficiència financera dels ens locals, imprescindible per poder fer front des del municipalisme a la pandèmia.

Finalment, el Ple de setembre va reprovar als reis d’Espanya (emèrits i no emèrits) pels seus més que presumptes delictes. A més, ERC també ha donat suport a altres propostes pels drets laborals dels pares i mares davant la pandèmia, solucionar els problemes del SEPE per les persones treballadores en ERTO o un correcte funcionament de l’ingrés mínim vital.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *