Terrassa presenta la 6a edició de la Terrassa cooperativa

El regidor d’emprenedoria i economia social, Pep Forn, presenta la sisena edició de la Terrassa Cooperativa que se celebrarà del 2 al 28 de novembre.

La Terrassa Cooperativa és la cita anual de la ciutat amb el cooperativisme i l’Economia Social (EES) i enguany se celebrarà del 2 al 28 de novembre. Durant un mes la ciutadania terrassenca pot trobar activitats per donar a conèixer i decidir sobre la seva implicació i canvia en la societat a través del consum. Les entitats i les empreses s’apropen a la ciutadania i al món educatiu obrint les seves activitats i mostrant a què es dediquen.

Enguany però, es presenta una edició especial a causa de la Covid-19, ja que la majoria d’activitats es faran de manera telemàtica, alternant-les amb d’altres que s’intentaran fer presencials segons com evolucioni la pandèmia a la ciutat.  Segons el regidor d’emprenedoria i economia social, Pep Forn, aquesta edició “és un repte i una oportunitat més que mai per les circumstàncies en les quals ens trobem”.

Forn, alhora, ha volgut mostrar que la voluntat de l’Ajuntament és la de “fer i impulsar l’ESS entre totes de manera col·laborativa i amb suport mutu”.  

Enguany la Terrassa Cooperativa es planteja tres grans itineraris que es consideren necessitats essencials: l’abastament agroecològic i alimentari, la disminució de la mobilitat contaminant i l’atenció a les persones vulnerables, sobretot en la cultura, l’educació i la sanitat.

“Hem de pensar com l’economia pot donar solucions a necessitats bàsiques i com podem girar la mirada i fer que l’economia millori les nostres vides i no com les nostres vides s’han d’adaptar a l’economia”, ha explicat Pep Forn.

La 6a edició de la Terrassa Cooperativa comptarà amb 51 activitats (l’any passat hi havia 43) i hi participaran un total de 88 empreses (l’any passat ho van fer 66). El pressupost màxim de la Terrassa Cooperativa d’enguany és de 48.085,27 euros.

Si voleu saber totes les activitats que es faran durant el més de novembre en el marc de la Terrassa Cooperativa podeu consultar-ho aquí: https://terrassacooperativa.cat/.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *