Ple d’octubre: acords per ajudar als sectors més afectats per la Covid-19

L’equip de govern reclama la rebaixa del 21% al 10% de l’IVA en les perruqueries i centres d’estètica

El ple d’octubre de l’Ajuntament de Terrassa, que se celebrarà el divendres 30 d’octubre a les 9:30 del matí de manera telemàtica, tornarà a estar marcat per un seguit de propostes per pal·liar els efectes de la crisi social, econòmica i sanitària de la Covid-19 a la ciutat, sobretot entre els sectors més afectats. En aquest sentit l’equip de govern, format per TxT i Esquerra Republicana, reclama al govern espanyol que rebaixi l’IVA a les perruqueries i als centres d’estètica del 21% al 10%, considerant-los així, serveis essencials. Aquesta reclamació va en la línia de les pròpies mesures de l’estat d’alarma decretat al mes de març, que consideraven aquests serveis de cura persona, com a serveis essencials.

D’altra banda, l’equip de govern també vol reclamar en aquest ple que s’estenguin les mesures de suport a l’hostaleria i restauració als negocis de la cadena de subministrament. I és que amb l’aturada de l’activitat de bars i restaurants, s’han vist afectats molts altres negocis que no estan inclosos en el paquet de mesures de suport del sector. Així doncs, des del govern municipal s’insta al govern espanyol i al govern de la Generalitat a incloure a les empreses, serveis i professionals vinculats a la cadena de subministrament de bars, restaurants i hotels, perjudicats pel cessament i reducció de la seva activitat al llarg d’aquests mesos de pandèmia, a ser beneficiaris del paquet de mesures econòmiques.

A més, Esquerra Republicana presenta altres acords relacionats amb la unitat de la llengua, per defensar la competència autonòmica d’Emergències i Protecció Civil, per mostrar el rebuig a la sentència de la mesa del Parlament i per instar als grups polítics del Parlament de Catalunya a votar a favor de la Llei d’igualtat de tracte i no discriminació.

Per la seva banda, l’oposició ha presentat propostes referents a la conciliació de les famílies amb menors d’edat, pel reconeixement dels Castells i el Flamenc, per les mesures del sector de les fires, per donar ajudes al comerç i a la restauració i per implementar l’aplicació Radar Covid a Catalunya.

Tanmateix, el govern municipal eleva a ple l’aprovació definitiva del Projecte de Taxació Conjunta per l’expropiació dels béns i drets afectats per la modificació puntual del POUM a l’àmbit del polígon 2 de Ca n’Anglada, que correspon als blocs de pisos ubicats al passatge de la Previsió 1 i al passatge de la Constància 2. L’objectiu és el desenvolupament del sector de Ca n’Anglada mitjançant una actuació aïllada expropiatòria de la totalitat dels habitatges afectats per l’actuació d’esponjament del barri que es troben situats en terrenys qualificats com a sistemes d’espais lliures i equipaments públics.

A més, el govern municipal també eleva a ple la revocació i extinció de la concessió per a l’ús privatiu del solar de propietat municipal “Les Palmeres” atorgada en favor de la Fundació Privada Esportiva Josep Vall, actualment Fundació Privada Esportiva Josep Vall, actualment Fundació Privada Esportiva Terrassa Futbol Club.

Finalment, el govern municipal també elevarà a ple una revisió de les tarifes del servei d’autotaxi de Terrassa 2021; la pròrroga del contracte per la gestió i explotació del servei municipal del transport públic col·lectiu i urbà de la ciutat de Terrassa, vigent entre l’Ajuntament i TMESA, com a màxim fins el 31 de desembre del 2021; l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa ECCAR, Coalició europea de ciutadans contra el racisme, promoguda per la UNESCO; i l’aprovació inicial de les bases específiques per l’atorgament de subvencions per part de l’Ajuntament de Terrassa per al suport de projectes vinculats als àmbits de les arts i el pensament Terrassa Crea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *