Ple d’octubre: Ordenances fiscals, una eina de construcció de ciutat

El ple de l’Ajuntament aprova la proposta del govern municipal d’ordenances fiscals, amb contenció dels tributs municipals i amb noves exempcions i bonificacions per mitigar l’impacte de la Covid-19 sobre l’economia social

El ple de l’Ajuntament de Terrassa, que s’ha celebrat aquest divendres 30 d’octubre a les 9:30 de manera telemàtica, ha aprovat la congelació de les ordenances fiscals pel 2021. La proposta presentada pel govern municipal perseguia adaptar l’acció municipal a la situació de la crisi provocada per la COvid-19. I per aquest motiu es basa, d’una banda, en no incrementar la pressió fiscal sobre la ciutadania i el teixit productiu i d’altra, en un conjunt de mesures per ajudar als col·lectius més afectats i per sonar suport a l’activitat econòmica, mirant de compensar els sectors més desfavorits i de fomentar la industrialització de la ciutat.

Les modificacions més rellevant del conjunt de les ordenances fiscals són la suspensió de la taxa corresponent a l’ocupació del domini públic amb terrasses; mesures per la promoció industrial com modificar l’impost de l’IBI i L’ICIO; la suspensió de la taxa per l’atorgament de llicències i autoritzacions administratives d’autotaxi i d’altres vehicles de lloguer; la incorporació d’una nova bonificació de fins el 10% del preu públic  del viver d’empreses; un preu públic per les entrades a les temporades municipals d’espectacles, entre d’altres.

L’Ajuntament en ple també ha aprovat el Projecte de Taxació Conjunta per l’expropiació de béns i drets afectats per la Modificació Puntual del POUM a Ca n’Anglada, l’última fase de l’esponjament del barri. A més, s’ha aprovat la revisió de les tarifes del servei d’autotaxi pel 2021, congelant les  tarifes per ajudar al sector en aquests moment de crisi, i l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa ECCAR, coalició europea de ciutats contra el racisme, promoguda per la UNESCO, que oferirà a la ciutat de Terrassa cooperació amb altes països, l’erradicació del racisme en tots els àmbits de la ciutat i assessorament.

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament ha aprovat les propostes presentades per Esquerra Republicana i TxT que reclamaven al govern espanyol que rebaixi l’IVA a les perruqueries i als centres d’estètica del 21% al 10%, considerant-los així, serveis essencials. Aquesta reclamació va en la línia de les pròpies mesures de l’estat d’alarma decretat al mes de març, que consideraven aquests serveis de cura personal, com a serveis essencials.

El ple també ha aprovat la proposta de l’equip de govern de reclamar al govern de la Generalitat i al govern espanyol que s’estenguin les mesures de suport a l’hostaleria i la restauració als negocis de la cadena de subministrament que amb l’aturada de l’activitat de bars i restaurants s’han vist afectats.

A més, el ple de l’Ajuntament ha aprovat les propostes en defensa de la unitat de la llengua catalana, per defensar la competència autonòmica d’Emergències i Protecció Civil i per instar als grups polítics del parlament de Catalunya votar a favor de la Llei d’Igualtat de tracte i no discriminació que va presentar Esquerra Republicana a la Junta de Portaveus.

L’Ajuntament de Terrassa ha aprovat la revocació i extinció de la concessió per a l’ús privatiu del solar de  propietat municipal “Les Palmeres” atorgada en favor de la Fundació Privada Esportiva Josep Vall, actualment Fundació Privada Esportiva, actualment Fundació Privada Esportiva Terrassa Futbol Club. Finalment, el ple també ha aprovat l’aprovació inicial de les bases específiques per l’atorgament de subvencions per part de l’Ajuntament de Terrassa per al suport de projectes vinculats als àmbits de les arts i el pensament Terrassa Crea.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *