Campanya de Jovent Republicà per erradicar els abusos sexuals a les escoles

Jovent Republicà porta al ple de Terrassa la campanya per involucrar tots els ajuntaments de la comarca en l’erradicació dels abusos sexuals i altres violències en l’àmbit escolar

Fa unes setmanes la comarca del Vallès va poder viure el sorgiment de diferents campanyes en les xarxes socials on joves de la comarca denunciaven abusos i agressions que havien patit als seus instituts (amb casos a Sabadell o Castellar) i on s’exposaven conductes, actes i expressions per part de professors d’instituts inadequades i fora de lloc dirigits a alumnes del centre. Les joves, a través de les xarxes socials, van exposar uns fets que sovint moltes dones mantenen en privat.

Ara, Jovent Republicà ha iniciat una campanya per involucrar activament tots els Ajuntaments de la comarca en la prevenció i eradicació dels abusos sexuals i altres violències en l’àmbit escolar que han visibilitzat aquests fets, i que es presentarà a Terrassa per part del grup municipal d’ERC-MES de cara al pròxim ple de Novembre.

La proposta celebra el pas que han fet les noies del Vallès Occidental amb les denúncies públiques dels seus agressors, però apunta a la necessitat de fer una passa més i  que “els centres educatius defensin el seu alumnat i que no siguin les alumnes, en una clara situació de desavantatge, les úniques que alcin la veu” davant aquestes conductes inapropiades.

En aquest sentit, defensen que es “necessiten eines que no depenguin només de l’actitud que tenen les dones joves, eines que no posin tot el pes sobre les víctimes i que actuïn proactivament protegint-les en aquests espais”.

Per aquest motiu demanen que s’han de dotar els centres educatius d’un protocol o una guia d’actuació davant els abusos sexuals i que necessiten d’una actuació contundent.

La proposta demana que per part de l’Ajuntament de Terrassa es duguin a terme activament i potenciïn, juntament amb la participació d’experts, actuacions de prevenció i educació als centres escolars contra l’assetjament sexual, verbal, físic o psicològic, i que es dissenyi un protocol d’actuació municipal per actuar davant d’aquests fets.

Finalment també demanen al Departament d’Educació de la Generalitat noves eines que permetin una millor gestió d’aquells supòsits en què docents i personal d’administració i serveis de centres educatius són objecte d’investigació, en seu judicial o administrativa, per presumptes conductes de tipus sexual constitutives d’infracció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *