Veus per l’erradicació de les violències masclistes

Esquerra Republicana Terrassa presenta un mur telemàtic per recollir i visibilitzar les experiències personals de les violències masclistes des de l’anonimat i per seguir treballant per una Terrassa lliure d’aquesta xacra

En el marc del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya posa a disposició de les terrassenques un mur telemàtic per tal que, de forma anònima, puguin relatar les violències masclistes que han patit, realitzat o presenciat. Un mur també obert als terrassencs amb voluntat de deconstruïr-se i explicar les violències que ells han exercit.

El mur, ja actiu ( http://www.laccio.cat/25-de-novembre/ ) vol ser un mitjà de recollida d’experiències personals, des de l’anonimat, per visibilitzar-les i, alhora, que permeti seguir treballant per fer de Terrassa un municipi lliure de violències masclistes, l’objectiu final a assolir.

Amb aquest mur telemàtic, Esquerra vol mostrar el rebuig a qualsevol classe de violència masclista i fer un pas més en el compromís per erradicar aquesta vulneració dels Drets Humans de les dones.

L’Associació de Dones d’ERC Terrassa, l’ADET, en el manifest elaborat de cara al 25 de novembres, destaquen que “La violència que pateixen les dones es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen”.

En aquest sentit, denuncien que la crisi del coronavirus i el confinament han convertit els habitatges en espais no segurs on les dones s’han vist avocades a conviure amb el seu agressor. En definitiva, que la pandèmia ha fet palès més que mai que cal posar la vida i les cures al centre i que per fer-ho, “s’ha de canviar la base socioeconòmica del patriarcat”.

D’altra banda, ERC Terrassa també ha volgut refermar el seu compromís presentant conjuntament amb Tot per Terrassa, un acord de Junta de Portaveus al ple de la corporació.

Amb una proposta oberta a la resta de grups del consistori, els dos partits de govern condemnen els feminicidis i totes les expressions de les violències masclistes, manifestant el compromís de treballar per fer de Terrassa un espai lliure de violència masclista.

Per avançar en aquest objectiu, es vol tirar endavant un informe d’impacte de la Covid-19 en les violències masclistes en l’àmbit municipal, així com continuar avançant en l’enfortiment i difusió dels recursos d’atenció i prevenció a l’abast de les víctimes a la nostra ciutat. També es vol refermar el compromís de tot el consistori per actuar amb determinació contra qualsevol manifestació sexista i estereotipada a les activitats i espais culturals i d’oci que rebin el suport de l’Ajuntament de Terrassa.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *