Ple de novembre: avançar cap a una ciutat lliure de violències masclistes

El ple de novembre de l’Ajuntament de Terrassa presenta un acord amb motiu del 25 de novembre, dia Internacional contra la violència envers les dones, i demana que l’Ajuntament s’impliqui en l’erradicació dels abusos sexuals i altres violències a les escoles

En el marc del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència envers les dones, l’equip de govern eleva a ple un acord de Junta de Portaveus per condemnar els feminicidis i totes les expressions de violències masclistes, manifestant un cop més el compromís de Terrassa en fer de la ciutat un espai lliure de violències masclistes.

L’acord, que ha rebut el recolzament de tots els partits polítics que formen part de la corporació, demana un informe d’impacte de la Covid-19 en les violències masclistes en l’àmbit municipal, així com continuar avançant en l’enfortiment i difusió dels recursos d’atenció i prevenció a l’abast de les víctimes a la nostra ciutat. Amb l’acord, també es col refermar el compromís de tot el consistori per actuar amb determinació contra qualsevol manifestació sexista i estereotipada a les activitats i espais culturals i d’oci que rebin el suport de l’Ajuntament de Terrassa.

En aquest sentit, Jovent Republicà, per part d’ERC-MES, porta al ple de Terrassa una campanya per involucrar tots els ajuntaments de la comarca en l’erradicació dels abusos sexuals i altres violències en l’àmbit escolar, donant suport així al sorgiment de diferents campanyes en les xarxes socials on joves de la comarca denunciaven abusos i agressions que havien patit als seus instituts (amb casos a Sabadell o Castellar) i on s’exposaven conductes, actes i expressions per part de professors d’instituts inadequades i fora de lloc dirigits a alumnes del centre.

Pel que fa a l’acció del govern municipal, el ple porta a votació i aprovació la constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública, on s’hi ha sumat un total de 47 municipis catalans amb l’objectiu que els ajuntament puguin gestionar la xarxa elèctrica des dels seus municipis per fer un model energètic just, democràtic i sostenible.

D’altra banda, el govern municipal també eleva a ple la proposta d’adhesió a la declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’aprovació provisional de la proposta de Modificació puntual del POUM en relació amb el cobriment de la Riera de Palau i l’aprovació inicial de la modificació puntual del POUM del sector del Pla de Millora de Sant Pere Les Fonts.

Finalment, el govern municipal també porta a ple l’aprovació de l’adhesió a la proposta “Pacte per la vida” promogut per l’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT), que pretén fer un nou model econòmic basat en una economia plural i transformadora i reorientar el sistema econòmica cap a una Economia per la Vida.  

El ple se celebrarà el pròxim divendres 27 de novembre a les 9:30 h del matí de manera telemàtica. Es podrà seguir en directe al canal de Youtube de l’Ajuntament.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *