Isaac Albert: “Fem possibles les polítiques públiques, i construïm el projecte i les bases per servir a la ciutadania”

El tinent d’alcalde, Isaac Albert, i els regidors i regidores, Noel Duque, Ona Martínez i Jennifer Ramirez, passen comptes amb la ciutadania de l’Àrea de Serveis Generals, Govern Obert i Presidència

L’Àrea de Serveis Generals, Govern Obert i Presidència de l’Ajuntament de Terrassa passa comptes amb la ciutadania per explicar i fer un balanç del 2020, un any marcat per la gestió i les polítiques preses per l’administració per pal·liar els efectes de la crisi social, econòmica i sanitària provocada per la Covid-19. En aquest sentit, el Tinent d’Alcalde de l’Àrea, Isaac Albert, ha volgut expressar la voluntat de l’Ajuntament de treballar des del minut zero a l’inici de la pandèmia, ja que es van adaptar els serveis municipals el més ràpid possible per a realitzar el teletreball, garantint així l’atenció municipal, que actualment combina els serveis telemàtics i l’atenció presencial amb cita prèvia.

Segons Isaac Albert, en aquesta audiència s’exposa “la feina d’una Àrea on neixen i es fan possibles les polítiques públiques, on construïm el projecte i les bases per servir a la ciutadania terrassenca”.

Albert va fer un balanç d’aquest 2020 que inevitablement va passar per explicar “com es van abordar les polítiques públiques per adaptar-nos a l’aparició de la Covid-19 des del mes de març” en ser l’Ajuntament, l’administració més propera a la ciutadania que es va situar des de l’inici en la primera línia d’una emergència d’abast mundial.

D’altra banda, el Tinent d’Alcalde també ha volgut fer un repàs de com la Covid-19 va afectar als ingressos de l’Ajuntament de Terrassa i la resposta del govern municipal per aprovar un Pla de Xoc d’acció immediata davant la crisi que presentava i presenta la Covid-19. A més, l’Ajuntament ha emprat les Ordenances Fiscals de 2021 com a “eina per una fiscalitat justa, per donar suport a la ciutadania i als sectors més afectats per la pandèmia, i per incidir en la reactivació econòmica en àmbits com la indústria de la ciutat”.

El Tinent d’Alcalde ha parlat sobre el futur més pròxim, el 2021, on expressa la necessitat d’abordar-lo com un any clau en aquest mandat per “poder desenvolupar projectes que ajudin al present i al futur de la nostra ciutat”. Gran reptes que suposen “avançar cap a una fiscalitat més justa, garantir els serveis públics i modernitzar l’administració”. En aquest sentit, tot i que l’Ajuntament és plenament conscient de l’existència d’una bretxa digital en determinats sectors de la població terrassenca, i asseguren que no se’ls deixarà desatesos, Albert expressa la necessitat de l’Ajuntament en evolucionar per ser “digital, 24 hores i els 365 dies de l’any”.

Pel que fa a la modernització de l’administració, la regidora, Ona Martínez, va voler posar èmfasi en com l’equip municipal es va activar per “garantir que la institució continués funcionant, i s’adaptés al teletreball per garantir els serveis municipals”, tot i la desinversió en tecnologia que ha patit l’Ajuntament en els darrers anys.

En aquest sentit, Martínez va assegura que l’Ajuntament farà “inversió estratègica en tecnologia per ser una institució del segle XXI i garantir els millors serveis i més àgils per la ciutadania, per avançar cap a la transformació digital”. D’aquesta manera l’Ajuntament vol avançar cap a la ciutat digital, facilitar l’accés a les noves tecnologies i lluitar contra la bretxa digital, ja que per exemple, les noves tecnologies han ajudat a avançar en Transparència amb nous espais i amb l’activació de la Bústia Ètica Municipal.

Per la seva banda, el regidor Noel Duque va explicar som s’havia gestionat la pandèmia des d’estructura territorial i districtes, i com s’ha treballat amb les entitats i es continua avançant per apropar els serveis municipals a la ciutadania.

Per acabar, la regidora de l’Àrea de Presidència, Jennifer Ramirez, va exposar com s’ha emprat la comunicació i els serveis de l’àrea per fer arribar la informació sobre la Covid-19 a la ciutadania durant la pandèmia.

Finalment, per acabar l’audiència pública, Isaac Albert ha volgut destacar que “l’interès general no coincideix amb l’interès particular, i que si es treballa per la cohesió, la inclusió social, el benestar i la convivència, cal no perdre la definició d’interès general”. A més, va voler concloure expressant l’objectiu d’avançar en els projectes de l’Àrea perquè “només amb els mitjans adequats, la ciutat està a prop d’aquelles persones que l’habiten”.

L’Audiència Pública de l’Àrea de Serveis Generals, Govern Obert i Presidència, es va celebrar el passat dimarts 1 de desembre en el marc de les audiències públiques de l’Ajuntament de Terrassa, un total de sis. A l’Audiència va participar el Tinent d’Alcalde, Isaac Albert, el regidor, Noel Duque i les regidores Ona Martínez i Jennifer Ramirez. En aquest enllaç podreu veure tota l’audiència sencera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *