Teresa Ciurana: “La Covid-19 ens ha capgirat la planificació dels serveis i hem hagut de reinventar-nos per donar resposta a les noves necessitats”

La Tinenta d’Alcalde, Teresa Ciurana, i les regidores Ona Martínez i Mònica Polo, passen comptes amb la ciutadania en l’Audiència Pública de Cicles de la Vida.

L’Ajuntament de Terrassa referma una vegada més el compromís de transparència de l’Administració passant comptes amb la ciutadania a través de les audiències públiques: espais de participació i debat entre els i les responsables del govern municipal i la ciutadania entorn de les actuacions més importants de la gestió municipal, enguany, com a punt de mira i centre del debat, la gestió de la crisi provocada per la Covid-19 a la ciutat de Terrassa.

La primera audiència en celebrar-se va ser la de l’Àrea de Cicles de la vida amb la participació de la Tinenta d’Alcalde, Teresa Ciurana, i les regidores Mónica Polo i Ona Martínez. Les tres responsable de l’àrea van explicar a la ciutadania les actuacions dutes a terme pels serveis per pal·liar els efectes de la crisi econòmica, social i sanitària provocada per la Covid-19 en totes les etapes de la vida de les persones de la ciutat de Terrassa i com van haver de “reinventar-se per donar resposta a les noves necessitats que han sorgit arran de la Covid-19”. A més, també s’ha explicat com l’Ajuntament es va enfrontar, des de la regidora d’Educació, a la gestió de la reobertura dels centres educatius a la ciutat garantint les condicions ideals tant per l’alumnat com el professorat. “La raó d’aquesta àrea és la de fer polítiques públiques per a les persones a totes les etapes de la vida”, explica Ciurana en la seva intervenció inicial.

En aquest sentit, la Tinenta d’Alcalde i regidora d’educació, Teresa Ciurana, va relatar totes les accions realitzades des d’educació des del primer moment que va començar la pandèmia per fer arribar material escolar a l’alumnat de Terrassa i garantir l’equitat i la continuació del curs escolar durant el confinament, malgrat els reptes als quals es va enfrontar com la bretxa digital.

Alhora, Ciurana també va voler explicar un dels projectes telemàtics, dut a terme durant la pandèmia, que l’Ajuntament de Terrassa va voler oferir a tot l’alumnat per decidir sobre el seu futur, la Fira Terrassa Tria Futur, una fira pensada per fer-la de manera presencial però que la pandèmia va obligar a canviar el format fent que fos tot un èxit. La regidora d’educació ha posat èmfasi als reptes de l’escola presencial en el nou curs escolar cercant espais per l’esbarjo, l’adaptació dels centres i garantir la seguretat per l’alumnat i el professorat en un curs absolutament diferent. Ciurana assegura també que s’està treballant pel futur amb nous projectes d’escoles magnet, nous instituts escola i que s’estan intentant millorar les escoles públiques de la ciutat per millorar l’educació a Terrassa i lluitar contra la segregació escolar.

Per acabar la seva intervenció, Ciurana ha volgut fer una menció especial a les treballadores i treballadors de l’Ajuntament de Terrassa per la seva dedicació durant la pandèmia.

Per la seva banda, la regidora d’Infància i Adolescència, Ona Martínez, va explicar el que s’havia fet des del servei per aquest col·lectiu, un dels més afectats per la crisi provocada per la Covid-19. Així doncs, des del servei es va treballar des de l’inici de la pandèmia per donar una resposta a les noves necessitats de la infància i el jovent en aquestes circumstàncies. És per aquest motiu que el Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, el CMIAT, es va adaptar al format telemàtic per seguir el seu funcionament habitual, considerant així. Que la participació dels infants a la ciutat és un dret fonamental, en tant que formen part de la ciutat igual que qualsevol altra persona. L’òrgan va fer tres trobades telemàtiques agrupant dos districtes a cada trobada i ells i elles van decidir tractar temes relacionats amb la Covid-19.

Martínez també va explicar el projecte de casals d’estiu de l’Ajuntament, el +Estiu, que va ser transformat perquè després de mesos sense escola i confinats era “necessari més que mai apostar per un estiu més fort i per un itinerari educatiu a l’estiu que garantís la igualtat d’oportunitats entre el jovent de la nostra ciutat”. L’Ajuntament va ajuntar els dos projectes de casals d’estiu, fent-los de juny a setembre tant per les entitats de lleure com per altres entitats de base educativa sense ànim de lucre i complementant-los amb activitats educatives i culturals. El +Estiu, que va ser tot un èxit, va ser el primer projecte social en posar-se en marxa després del confinament i per primera vegada, es va aconseguir unificar els casals d’estiu amb la idea que cap infant es quedés sense estiu.

Ona Martínez va concloure exposant la feina dels serveis de Memòria Històrica i de Qualitat Democràtica, destacant la tasca del voluntariat terrassenc durant la pandèmica, on més de 500 persones es van oferir per ajudar davant la Covid-19.

Per la seva banda, la regidora de Gen Gran, Mònica Polo, va explicar la tasca desenvolupada amb aquest col·lectiu durant la pandèmia i els projectes de futur d’acompanyament, activitats i socialització. Polo ha explicat que durant la primera i la segona onada de la pandèmia es va fer un seguiment a les 29 residències que hi ha a la ciutat per conèixer l’estat de les persones grans que hi viuen, l’estat del personal que les atent i les diferents necessitats del centre. A més, ha volgut afegir que s’han realitzat més de 4.000 trucades a persones majors de 70 anys que viuen soles i que el 15 d’octubre es va posar en marxa l’oficina de la Gent Gran on han rebut consultes de tota mena.

L’Audiència Pública de l’Àrea de Cicles de la Vida es va celebrar el passat dilluns 30 de novembre amb la participació de la Tinenta d’Alcalde, Teresa Ciurana, i les regidores, Mònica Polo i Ona Martínez. Podeu veure-la a aquest enllaç.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *