Pep Forn: “Amb la pandèmia hem seguit explicant el valor diferencial que té l’economia social”

L’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat passa comptes amb la ciutadania i explica com ha donar suport als sectors i a les persones treballadores més afectades per la pandèmia

L’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat de l’Ajuntament de Terrassa passa comptes amb la ciutadania en l’Audiència Pública i explica com ha donat suport als sectors i a les persones treballadores més afectades per la pandèmia de la Covid-19 sense deixar de treballar per l’activació econòmica i la projecció de la ciutat, l’objectiu principal de l’àrea.

L’àrea treballa amb dos grans àmbits: la promoció econòmica, on es treballa per atreure a noves empreses, retenir les existents i ajudar a créixer a les que comencen i perquè creen ocupació i sigui de qualitat; i la projecció de la ciutat, des d’on es treballa per impulsar i potenciar el posicionament de la ciutat de Terrassa en l’àmbit nacional i internacional.

L’impacte de la Covid-19 en l’àmbit econòmic ha sigut devastador, no tan sols en l’àmbit mundial, sinó que també ho ha sigut en l’àmbit local. És per aquest motiu que des del primer dia de la pandèmia l’Ajuntament es va posar en marxa i va prendre mesures de caràcter social i econòmic per ajudar a tota la població afectada per la pandèmia. S’ha assessorat i s’han escoltat a les empreses i a persones autònomes que han estat patint i segueixen patinent en la seva pròpia pell les conseqüències d’aquesta pandèmia. L’administració també ha estat al costat dels sectors més afectats com el comerç, la restauració i la cultura assessorant-los i donant-los tot el suport necessari perquè les seves activitats puguin continuar, tot i les restriccions establertes pel govern de la Generalitat.

El regidor Pep Forn ha explicar l’esforç dels serveis municipals per adaptar-se a les noves circumstàncies provocades per la Covid-19 i continua atenent projectes d’emprenedoria o incentivant l’economia social i solidària a Terrassa. “Aquest servei assessora i dona suport a totes les persones que volen engegar un negoci. Durant la pandèmia hem seguit explicant el valor diferencial que té l’economia social i quins valors defensa”, explica Forn.

En l’àmbit de la innovació, Pep Forn ha exposat com els diferents agents de la xarxa d’innovació a Terrassa han propiciat iniciatives com un Marketplace i projectes de col·laboració on s’ha treballat també en la lluita contra la Covid-19. Com a regidor també d’universitats, Forn ha volgut exposar el treball amb les diferents universitats, amb iniciatives com el Congrés Dones, Ciència i Tecnologia. En el projectes audiovisuals, ha volgut destacar l’important aposta per Terrassa City of Film i per consolidar i fer créixer el Parc Audiovisual de Catalunya.

En última instància, Forn ha explicat com s’està treballant n el futur Pla de Màrqueting Turístic i com s’empra el turisme com a factor de dinamització de la ciutat en sectors com la cultura, l’hostaleria o el comerç, els sectors més afectats per la Covid-19.

L’Audiència Pública, celebrada el passat 3 de desembre, ha comptat amb la participació de la Tinenta d’Alcalde, Núria Marín, els regidors Pep Forn  i Miguel Ángel Moreno i les regidores Jennifer Ramírez i Rosa Boladeras. SI voleu tornar a veure l’audiència pública, podeu clicar al següent enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *