Ple de desembre: el tancament d’un any marcat per la Covid-19

El ple de desembre de l’Ajuntament de Terrassa tanca l’any amb més propostes per pal·liar els efectes de la crisi social, econòmica i sanitària de la Covid-19

El ple ordinari de desembre de l’Ajuntament de Terrassa, que se celebrarà el pròxim 18 de desembre de manera telemàtica, tanca l’any amb diferents propostes per seguir lluitant i treballant en pal·liar els efectes de la crisi social, sanitària i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19. A més, el ple ordinari donarà pas i encararà el ple extraordinari de l’Ajuntament per aprovar els pressupostos municipals pel 2021, marcats també per la Covid-19 a la ciutat i que se celebrarà aquest mes de desembre, el dia 22, de manera telemàtica.

L’Ajuntament en ple aprovarà la modificació puntual del POUM de Terrassa en l’àmbit del sector d’activitats productives dels Bellots II que facilitarà el desenvolupament d’aquest sector, atès que des de l’any 2003 que es va aprovar el POUM vigent, no s’ha pogut desenvolupar cap dels sectors productius previstos i que l’oferta de sòl productiu segueix recaient en els polígons existents desenvolupats al llarg del segle XX. Així mateix, la modificació que s’aprovarà en aquest ple, contempla la implantació de noves activitats industrials i logístiques que contribuiran a la creació de nous llocs de treball en un sector que presenta bones perspectives de creixement en el marc d’una economia globalitzada i amb un creixement de pes del comerç electrònic.

A més, l’equip de govern també porta a aprovació del Ple les tarifes del servei de Transport Públic Urbà de Viatgers pel 2021 i les tarifes dels aparcament soterrats al Vapor Ventalló, a l’Avinguda Barcelona, a la plaça de Lluís Companys, a la plaça del Progrés, a la plaça del 1r de maig, a la plaça del Dr Robert, a la plaça Vella i al Raval de Montserrat.

D’altra banda el ple aprovarà declarar d’especial interès o utilitat municipal les construccions, instal·lacions i obres a les quals s’ha atorgat llicència municipal, i determinarà la bonificació en la quota de l’Impost sobre aquestes. L’equip de govern també eleva al ple de la corporació l’aprovació de la sol·licitud d’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa al programa Marc per col·laborar en el desplegament del programa de Reallotjament.cat de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Finalment, el ple comptarà amb la participació ciutadana a través de dues propostes: una presentada pel Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana davant la situació d’urgència dels Serveis Socials a la ciutat; i una altra presentada pel Moviment per unes Pensions Dignes de Terrassa, en defensa del sistema públic de salut, demanant mesures per la millora de l’atenció sanitària als centres de salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *