El lleure educatiu, espai de cohesió social

El treball de les entitats de lleure educatiu terrassenques és exemple de treball social i comunitari amb la infància i l’adolescència en temps de coronavirus.

Ona Martínez: “El compromís del Jovent Republicà i d’Esquerra Republicana amb l’Educació en el lleure és total. En som militants. És compatible lluitar contra la pandèmia i defensar els drets d’infància i joves”

L’estiu va marcar un punt d’inflexió per la infància i l’adolescència a Terrassa i a tot el país davant la Covid-19. Després que les primeres mesures sanitàries restrictives fossin especialment dures amb la ciutadania més jove, l’Ajuntament de Terrassa es va proposar que la desescalada suposés una recuperació d’espais de socialització i aprenentatge pels més joves. Amb la col·laboració de les entitats de lleure, el programa Més Estiu, va doblar pressupost i places, implementar mesures de seguretat i esdevenir un referent a l’hora de reprendre l’activitat i, sobretot, van demostrar que el lleure i la interacció dels menors era segura.

Aquest divendres, la regidora de joventut, Ona Martínez, ha volgut compartir aquesta experiència i la tasca desenvolupada en el lleure des d’aleshores a la ciutat amb els actuals responsables de joventut de la Generalitat i amb el candidat nacional de Jovent Republicà, Pau Morales, per copsar la importància de mantenir i incrementar esforços en aquest àmbit en el pròxim mandat.

Per fer-ho, Ona Martinez i Pau Morales, acompanyats de la Directora General de Joventut, Laia Girós, del director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, i del candidat de les joventuts republicanes del Vallès Occidental, Quim Belmonte, han visitat l’Esplai de Can Palet i l’Esplai de Ca n’Anglada, com a mostra de la tasca social realitzada per aquestes entitats en sectors i ambients populars amb situacions socioeconòmiques complexes que s’han vist agreujades per la pandèmia.

La visita ha servit per conèixer les inquietuds dels equips que treballen en aquests esplais, la situació de la xarxa de 24 entitats de lleure (9 d’aquests esplais diaris), i com s’adapten als actuals condicionants de la pandèmia. Des de l’Ajuntament de Terrassa i des del Departament de Treball, Afers socials i Famílies s’ha aprofitat per explicar com s’estan articulant noves ajudes pel sector del Lleure educatiu i la voluntat que puguin recuperar una activitat continua, també en cap de setmana, quan millorin les condicions sanitàries. En aquest sentit, Ona Martínez ha refermat “el compromís del Jovent Republicà i d’Esquerra Republicana amb l’educació en el lleure”. Explica que en son “militants i que és compatible lluitar contra la pandèmia i defensar els drets d’infància i joves”. Un suport que, pel candidat de jovent Republicà s’ha de mantenir el pròxim mandat, ja que “la tasca socioeducativa diària impagable que fan entitats de lleure, com la Fundació Can Palet – Ca n’Anglada a Terrassa, és imprescindible per oferir noves oportunitats per infants i joves. Però també noves oportunitats per la societat, que guanya cuitadans més lluires i crítics”.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *