Diana Riba: “Ubuntu és la base per una República més social i més justa”

Diana Riba, Elisenda Alamany i Montse Font participen en la presentació del llibre “Ubuntu: La república del bé comú” de Raül Romeva a Terrassa

Ubuntu és la base per pensar en una República més social i més justa”. Amb aquesta frase, l’eurodiputada, Diana Riba, resumia la reflexió principal sobre la qual gira Ubuntu: La república del bé comú, el tercer llibre de Raül Romeva des que va ser empresonat. Riba, acompanyada de la regidora d’ERC a Barcelona, Elisenda Alamany, i de la candidata a les eleccions del Parlament de Catalunya, Montse Font, van compartir reflexions el passat divendres a Terrassa en la presentació del llibre a La Coral dels Amics.

En aquesta ocasió, Romeva deixa enrere el referèndum de l’1 d’octubre per centrar-se en la idea de república que persegueix. Per això, Romeva utilitza el concepte africà ubuntu, que està relacionat amb la solidaritat.

Ubuntu ens aboca a començar per petits canvis al nostre entorn que formin part d’una autèntica revolució global. Reconèixer i incentivar el nostre potencial com a éssers humans, però també com a col·lectivitat definida, cap a una cooperació efectiva i el bé comú. “Ubuntu és la base per pensar en una República més social i més justa”, explica Diana Riba.

El llibre de Raül Romeva escrit des de la presó ens parla d’una majoria possible per aconseguir un país millor i “la proximitat dels municipis és fonamental per arribar a una República deslligada dels interessos de les elits”, explica Elisenda Alamany. En aquest sentit Alamany també ha volgut explicar que “si volem dibuixar un país nou, ha de ser una República que posi al davant les persones, una sortida a les necessitats i els estralls de la crisi”.

En aquest sentit Riba ha volgut explicar que l’inici de la Covid-19 al món “ens va portar auna reacció d’individualitat dels estats, aquella política que el Raül ens diu que hem de defugir i que l’evolució de la pandèmia ens ha demostrat que no es construeix res sense avantposar el bé comú”.

En definitiva el llibre ens anima a tenir la mirada llarga, saber que la independència no arribarà demà, ni amb solucions màgiques, però que tots els grans objectius s’assoleixen perseguint en la lluita tossuda i democràtica, pels teus objectius d’esperança i llibertat, i per un bé comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *