Ple de gener: s’aprova per unanimitat la proposta per regular el mercat energètic

El ple de l’Ajuntament de Terrassa del mes de gener també ha aprovat donar suport al projecte “Catalunya, motor de la innovació audiovisual i del videojoc del sud d’Europa” que formarà part dels Next Generation EU

El ple de l’Ajuntament de Terrassa que es va celebrar el passat divendres 29 de gener va aprovar per unanimitat una proposta de resolució presentada per l’equip de govern (TxT i ERC) per exigir al govern de l’estat la regulació dels preus del mercat elèctric i frenar l’especulació en moments de màxima vulnerabilitat social i econòmica. La proposta que ha aprovat el ple també demanava a l’estat una baixada de l’IVA que s’aplica al rebut de la llum en els diferents trams així com oferir informació de forma transparent en quant a l’aportació pública que es fa a les empreses subministradores.

D’altra banda, l’Ajuntament en ple ha aprovat l’adhesió a la Xarxa Local SITMUN – Vespa Asiàtica i el suport i adhesió al projecte “Catalunya, motor de la innovació audiovisual i del videojoc del sud d’Europa” impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per formar part dels Next Generation. El projecte suposarà l’ampliació d’infraestructures per fer del Parc Audiovsual un centre de referència de recerca i producció per als sectors audiovisuals i de continguts digitals a Catalunya. El projecte comportarà la creació de prop de 440 empreses i 5.000 llocs de treball. “El futur de l’audiovisual passa pel Parc a Terrassa, preparat per fer una passa endavant en la indústria audiovisual en un projecte de present i futur per la ciutat i el País: tenim l’experiència i la capacitat d’innovarr”, explicava el regidor de projectes audiovisuals, Pep Forn, durant el ple de l’Ajuntament.

D’altra banda el ple també ha aprovat per unanimitat la proposta presentada per Esquerra Republicana en nom de Jovent Republicà que denunciava la difícil situació en què es troben els i les joves del nostre país. La proposta instava a les Universitats a realitzar un paper actiu en la presa de decisions pel que fa als estudis i mètodes d’avaluació de les universitats adaptats a les noves realitats i demanar que, de cara a la propera avaluació, es tingui en compte la situació actual i que s’actuïi amb la previsió i planificació suficient per tal que no es repeteixin els greuges per part de la comunitat universitària.

Finalment el ple s’ha vist influenciat per l’inici de campanya electoral que va començar el passat dijous, unes hores abans del ple de gener. La campanya electoral per les eleccions del 14 de febrer al Parlament de Catalunya ha fet que alguns partits de l’oposició utilitzessin el ple de la corporació per fer el seu discurs polític de cara a les eleccions de les properes setmanes. Tot i això, ha sigut un debat educat i respectuós per totes les parts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *