Esquerra Republicana, per una sanitat més forta i de proximitat

Esquerra Republicana de Catalunya es compromet a promoure un nou recurs hospitalari al Vallès Occidental sud-oest, dependent del Consorci Sanitari de Terrassa

Juli Fernàndez : “La proposta d’Esquerra Republicana sempre és la de millorar els recursos i tenir un model clar de salut pública al servei de les persones. Un nou hospital permetrà millorar l’atenció sociosanitaria amb Terrassa jugant un paper central”.

“Projectem un nou hospital per Sant Cugat i Rubí, que atengui situacions de complexitat baixa i mitjana, i que depengui del Consorci Sanitari de Terrassa per redefinir el mapa sanitari i donar una resposta de proximitat als municipis.” Amb aquest anunci , el candidat d’Esquerra Republicana pel Vallès Occidental, Juli Fernandez, acompanyat del primer tinent d’alcalde de Terrassa, Isaac Albert, han exposat els compromisos del republicans en el seu programa electoral en l’àmbit de la salut per les eleccions del 14 de febrer.

L’anunci s’ha realitzat davant les obres del que serà el futur Centre d’Atenció Primària de Can Roca, un projecte necessari reactivat per l’actual conselleria de Sanitat i que permetrà descongestionar 7.000 pacients del CAP Rambla i el CAP Oest, avançant cap un model que respongui a les necessitats de la ciutadania de Terrassa des de la proximitat.

El compromís dels republicans d’un nou recurs hospitalari pel Vallès Occidental sud-oest treballa en la mateixa línia, amb un centre que ofereixi urgències, proves diagnòstiques d’imatge, consultes externes d’especialitats icirurgia ambulatòria“, pel qual s’aproparà el servei als veïns de Sant Cugat i Rubí, alhora que es descongestiona l’atenció hospitalària i es reforça el paper central de Terrassa i el CST en el territori.

Pel primer tinent d’alcalde de Terrassa, Isaac Albert, La sortida de la crisi passa per tres pilars fonamentals: l’educació, la feina i la salut. I per això calen recursos públics i algú disposat a apostar per una salut que estigui al costat de les persones i que respongui a les necessitats de la ciutat.” En aquest sentit, Isaac Albert, ha posat en valor el pla de l’actual conselleria per emfortir i transformar l’atenció primària amb 300 milions que permetin incrementar el seu personal en un 17 per cent i dotar-lo de més recursos davant la Covid19, però també de més perfils especialitzats (especialistes de salut mental, nutricionistes o treballadors social…). I és que la formació se situa com a objectiu governar a la Generalitat per portar la sanitat pública cap un model de treball comunitari i atenció integral. Segons Fernandez “Treballem per una salut que estigui al costat de les persones, que tingui en compte l’entorn i la proximitat amb la ciutadania.”

Per la seva banda, Isaac Albert, ha explicat que el futur CAP té projectats espais de consultes polivalens, de serveis socials o formació i educació sanitària que poden ajudar a avançar en aquest model. També ha reblat que “Això no exclou que cal un esforç per obrir tan aviat com sigui possible els dos Centres d’Urgències d’Atenció Primària previstos a la ciutat i definir un mapa sociosanitari que respongui a les necessitats detectades des del municipi”. En aquest sentit, Isaac Albert, ha destacat el treball de col·laboració que s’ha desenvolupat entre Ajuntament i Generalitat durant la pandèmia per millorar la sanitat pública a la ciutat i ha expressat el seu convenciment que una victòria d’Esquerra Republicana el 14F ajudarà a emfortir aquest camí.

2 thoughts on “Esquerra Republicana, per una sanitat més forta i de proximitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *