Terrassa es compromet a millorar l’èxit educatiu

L’Ajuntament de Terrassa es compromet a millorar l’èxit educatiu amb el Pacte contra la segregació i amb el Decret d’admissió que donarà les eines per millorar la qualitat educativa.

Teresa Ciurana: «La prioritat d’educació de l’Ajuntament és desplegar tots els mitjans possibles per garantir l’escolarització equilibrada i donar més oportunitats educatives a tothom»

L’Ajuntament de Terrassa, des de la seva regidoria d’educació, es compromet a millorar l’èxit educatiu per a tothom. El Pacte contra la segregació i el Decret d’admissió dotaran a l’Ajuntament de les eines que calien per millorar la qualitat educativa de tots els infants i joves de la ciutat de Terrassa. «Estem compromesos a aconseguir una major equitat educativa. Volem que tots els nens i nenes i els joves tinguin més oportunitats d’èxit educatiu», explica la regidora d’educació, Teresa Ciurana.

Terrassa també vol seguir treballant per avançar cap a l’equitat educativa a través de diferents línies d’actuació: la reserva de places per distribuir equitativament l’alumnat NESE, la reducció de ràtios per evitar la sobreoferta que accentua la segregació, els ajuts a la igualtat destinats als centres de primària i secundària i la promoció d’aliances entre els centres d’ensenyament i entitats o institucions de referència que aportin valor afegit i que facin més atractiu el centre.

La ciutat pateix des de fa temps la segregació escolar que succeeix quan hi ha una distribució desigual de l’alumant amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE). La segregació perjudica a tot el sistema educatiu, i sobretot l’alumnat més desfavorit que té menys possibilitats d’èxit acadèmic. Quan la distribució de l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu és homogènia parlem d’equitat. Aquesta situació afavoreix la igualtat d’oportunitats, un dret fonamental que es vol preservar des de l’Ajuntament.

En aquest sentit, la regidora d’educació, Teresa Ciurana, ja va informar en comissió informativa que a partir del curs vinent es baixarien les ràtios de P-3 a 23 alumnes, ja que si es «generen moltes places és dolent per la segregació escolar perquè tenir sobre oferta accentua la segregació educativa», explica Ciurana.

Amb aquestes accions, l’Ajuntament de Terrassa vol contribuir a equilibrar la distribució dels alumnes NESE i a afavorir comunitats educatives diverses, per tal de millorar la qualitat de l’educació a tots els centres.«La prioritat d’educació de l’Ajuntament és desplegar tots els mitjans possibles per garantir l’escolarització equilibrada i donar més oportunitats educatives a tothom», explica Ciurana.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *