Pla per millorar l’eficiència de l’Ajuntament

Una diagnosi de les finances municipals i un pla de transformació empresarial, inicien un projecte del govern de Terrassa per millorar l’eficiència de l’Ajuntament a l’hora d’oferir serveis a la ciutadania

Isaac Albert “Aquest govern té el compromís de treure el màxim profit dels recursos municipals, humans, materials i econòmics, per millorar el servei que oferim a la ciutadania de Terrassa i donar resposta a les seves necessitats”

Amb el pressupost 2021 ja en vigor, el govern municipal de Terrassa ha decidit engegar finalment un ampli projecte per millorar l’eficiència de l’Ajuntament en un moment clau on les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia obliguen a l’administració més propera a la ciutadania a millorar la resposta envers les necessitats de la ciutadania. Així ho ha anunciat el primer tinent d’alcalde i responsable d’Economia i finances de l’Ajuntament, Isaac Albert, per exposar les dues primeres iniciatives per assolir aquest objectiu.

En aquest sentit, l’Ajuntament inicia una diagnosi de les finances municipals per “analitzar quants diners tenim, d’on ens venen, quants en necessitem i com els gastem. Busquem gastar millor i garantir serveis de qualitat“. Una tasca que inclourà des d’una anàlisi de la pressió fiscal, els diners que es reben d’altres administracions, així com els serveis que acaba oferint l’Ajuntament i com se’n cobreix el seu cost. I, per descomptat, analitzar les despeses fixes o recurrents i el marge de millora a l’hora de gastar perquè, com ha explicat el tinent d’alcalde, “en un moment on l’estat del benestar va perdent capacitat de resposta, els Ajuntaments prenem un paper protagonista i estar preparats davant les necessitats de la ciutadania”.

En la mateixa línia, Isaac Albert també ha exposat els treballs per desenvolupar un pla de transformació empresarial per les societats municipals. Unes empres que gestionen 42 dels més de 260 milions del pressupost municipal i què es responsabilitzen d’alguns dels serveis més importants que es gestionen a la ciutat. Pel primer tinent d’alcalde “Hem de posar en valor aquestes empreses, fer-les més eficients, perquè abordin la transformació digital, perquè tinguin projecte de cara a la ciutat i facilitin la feina de les persones que hi treballen en pro dels nostres veïns i veïnes”.

Una feina que es farà treballant amb les societats en el seu conjunt perquè puguin fer un pas endavant en innovació, tecnificació, avançar cap a una feina de treball en projectes que responguin a la realitat de la ciutat i no descuidin la formació de les seves plantilles amb l’objectiu global de millorar l’eficiència i eficàcia.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *