El ple de febrer porta propostes per frenar el feixisme a Terrassa

El ple ordinari del mes de febrer de l’Ajuntament de Terrassa busca el consens de tots els partits del consistori per frenar el feixisme a la ciutat

El ple ordinari del mes de febrer de l’Ajuntament de Terrassa que se celebrarà aquest divendres 26 de febrer a les 9:30 h del matí, de manera telemàtica, busca el consens de tots els partits polítics del consistori per frenar el feixisme a la ciutat en una proposta presentada pel grup municipal d’ERC-MES. Els republicans cerquen el consens al ple per no blanquejar aquests discursos d’odi, alhora que es reforça el dispositiu municipal per implicar entitats i ciutadania a erradicar la xenofòbia a la ciutat.

D’altra banda, els diferents grups municipals han presentat iniciatives perquè el Procicat valori les mesures en l’esport, la cultura i el lleure educatiu dels i les joves. En aquest sentit, d’ERC-MES ha presentat una proposta perquè el Procicat valori obrir els esplais de cap de setmana a la joventut, en haver-se demostrat durant l’estiu que les activitats organitzades per joves són més segures que els espais informals.

Tanmateix, l’equip de govern porta a l’aprovació del ple l’aprovació provisional de la modificació puntual del POUM a l’àmbit del carrer Sant Pere 23-25 en què es preveu ampliar la xarxa de carrers per a vianants del centre històric estenent la traça del carrer de la Palla mitjançant un nou pas en la connexió amb el passatge de Tete Montoliu, amb una secció variable, per determinar un nou eix de connexió entre la plaça Didó i el carrer de la Font Vella.

A més a més, l’equip de govern també porta a l’aprovació del ple la pròrroga de l’actual Pla Local de Joventut de Terrassa 2017-2021 que recull i defineix les línies estratègiques, la missió i els objectius, i els programes i accions que configuren les polítiques locals de joventut durant un període de quatre anys. El 23 de febrer de 2021 finalitza el període de vigència de l’actual Pla. Amb aquesta prioritat, enguany s’iniciarà un procés per a planificar i elaborar el nou Pla local de Joventut que ha de ser l’eina de treball que regirà les polítiques juvenils de la nostra ciutat pel període 2022 -2025. El nou document s’elaborarà seguint el model que proposa la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Per tant l’equip de govern demana prorrogar l’actual pla local de joventut fins a l’aprovació del nou pla que tindrà lloc el març del 2022.

El ple ordinari també comptarà amb la participació ciutadana de la Federació d’Associació de veïns de Terrassa amb relació a la pujada de la factura elèctrica i el sistema energètic vigent, i del Moviment per unes Pensions Dignes de Terrassa, en relació amb la realització d’una auditoria dels comptes de la Seguretat Social.

Finalment, ERC-MES també demana la llibertat del raper Pablo Hasél en què exigeix la immediata llibertat del raper i insta al govern d’Espanya a derogar la Llei Mordassa. En aquest sentit, ERC-MES també proposa sumar-se a la campanya Aministia i Llibertat que s’està desenvolupant a tot el país per cercar suports a una llei d’amnistia per totes les persones empresonades, exiliades o encausades per motius polítics.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *