Ple de febrer: Terrassa es compromet a lluitar contra el feixisme

El ple ordinari del mes de febrer de l’Ajuntament de Terrassa aprova per unanimitat una proposta presentada pel grup municipal d’ERC-MES per lluitar contra el feixisme a la ciutat

El ple ordinari del mes de febrer de l’Ajuntament de Terrassa, que s’ha celebrat avui divendres 16 de febrer a les 9:30h de manera telemàtica, ha aprovat per unanimitat una proposta presentada pel grup municipal d’ERC-MES per lluitar contra el feixisme a la ciutat. Els partits del consistori han arribat a un consens i es comprometen a fer front comú contra la discriminació i els discursos excloents, no blanquejar-los i reforçar les polítiques que li planten cara. “Presentem aquesta proposta amb l’objectiu clar i honest de sumar i treballar junts i juntes per lluitar contra el feixisme, el racisme, la xenofòbia i els discursos d’odi a la ciutat. Fem una primera passa de compromís de treballar conjuntament que és una molt bona notícia per Terrassa”, explicava la regidora de Ciutadania i Convivència, Ona Martínez, durant la presentació de la proposta.

D’altra banda, el plenari ha aprovat acords per demanar la llibertat del raper Pablo Hasél i en defensa de la llibertat d’expressió, per visibilitzar el dol perinatal, per no rebaixar la despesa sanitària de patologies no associades amb la Covid-19 i un acord en motiu del 8 de març, Dia Internacional Dels Drets de Les Dones. A més, el ple també ha aprovat un acord en defensa del lleure educatiu que demana a la Generalitat de Catalunya que obri els esplais de dissabte també per als joves, així com ho ha fet per infantil i primària, considerant que són espais més segurs que els espais informals en què es reuneixen els joves.

El govern municipal portava a l’aprovació del ple la modificació puntual del POUM del Carrer Sant Pere 23-25 que ha quedat aprovada. Aquesta modificació significarà l’ampliació de carrers per a vianants del Centre Històric i obrir una sortida al passatge de Tete Montoliu que actualment no en té.

A més, el ple també ha aprovat la modificació de la Relació de Llocs de Treball 2021 que proposa un total de 6 nous llocs de treball en els diferents serveis de l’Ajuntament. “La relació de llocs de treball és un instrument viu de les administracions que trasllada a l’organització les necessitats dels llocs de treball que han de garantir la prestació dels serveis públics”, explicava el Tinent d’Alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert.

El plenari del consistori també ha aprovat l’acord de col·laboració Terrassa Orienta que es va aprovar en el Plenari del Consell de la Formació Professional de Terrassa el passat 4 de març del 2020. En aquest sentit, la Tinenta d’alcalde de Cicles de la vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha manifestat que “l’orientació educativa i professional esdevé una competència necessària per a construir itineraris de vida que mereixin la pena ser viscuts”.

Terrassa, a més, prorrogarà l’actual Pla Local de Joventut de Terrassa del 2017-2021 per obrir un procés participatiu i construir conjuntament amb la ciutadania jove el nou pla local de joventut, que està previst per aprovació pel proper març del 2022. A més, Terrassa tindrà el primer pla local d’Infància i Adolescència en què també s’obrirà el procés participatiu enguany. “El 2021 serà l’any de la participació de la infància i del jovent en la construcció de les polítiques públiques de la ciutat”, explicava la regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Ona Martínez.

El ple ha tingut el debat sobre l’Amnistia i la Llibertat a causa d’una proposta presentada pel grup municipal d’ERC-MES. “Una majoria dels terrassencs i terrassenques pensen que la solució al conflicte polític passa per les urnes i que la llei d’Amnistia pot acabar amb la repressió contra les persones perseguides per les seves idees polítiques”, ha exposat el regidor Carles Caballero durant la presentació de la proposta.  Durant el debat s’han mostrat les diferents opinions dels diferents partits que formen part del consistori i finalment la proposta no ha quedat aprovada.

Finalment, el ple d’aquest mes ha comptat amb una proposta ciutadana del Moviment per unes Pensions Dignes de Terrassa, en relació amb la realització d’una auditoria dels comptes de la Seguretat Social. “Cal defensar el present i futur de les pensions, un dels pilars de l’estat del benestar que avui hem de lluitar per preservar. Agraïts de tenir l’oportunitat de donar suport a la proposta i defensar les pensions dignes a Terrassa i arreu”, explicava Isaac Albert. La proposta ha estat aprova per unanimitat.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *