Un ple extraordinari per debatre l’estat de la ciutat

Terrassa celebra el primer ple per avaluar l’estat de la ciutat amb la participació d’entitats ciutadanes. El consens de tots el partits municipals porta a la presentació d’una proposta unitària sobre els reptes de futur

L’Ajuntament de Terrassa celebrarà aquest divendres 5 de març a les 9:30 i de manera telemàtica un ple extraordinari per passar comptes amb la ciutadania sobre l’acció de govern i exposar la visió de l’estat de la ciutat actual i pensant en el futur després de la pandèmia.

Els diferents partits que formen part del consistori han arribat a un acord únic i un consens per presentar conjuntament una proposta de resolució per dibuixar la ciutat després de la pandèmia de la Covid-19 i establir les bases per la seva reactivació econòmica i social, posant les persones al centre de les polítiques públiques.

A banda d’això, el ple extraordinari comptarà amb el debat dels diferents grups municipals que exposaran la seva visió particular de com està la ciutat i com volen que sigui en els propers anys. En aquest sentit l’equip de govern format per TxT i ERC-MES farà un balanç de l’últim any a la ciutat, ara quan tot just fa un any que va arribar la pandèmia a la ciutat. El govern municipal exposarà també el balanç del pla de xoc amb les mesures que es van posar en marxar amb l’inici de la pandèmia el mes de març del 2020.

Els grups municipals que formen part del consistori han acordat doncs, un proposta de resolució que pretén posar les persones al centre, que vol que l’administració avanci cap a un nou model d’atenció a les persones i que pretén generar mecanismes de participació reals, efectius, pragmàtics i significatius que aportin coneixement i solucions a les necessitats de la ciutat. L’acord vol transformar Terrassa en una ciutat educadora, impulsar l’economia sostenible i transformar l’espai públic situant-lo com a espai compartit i de construcció de ciutat, alhora que vol garantir l’equilibri territorial.

A més, la proposta acordada pels diferents partits pretén consensuar polítiques d’ocupació i formació innovadores per a la promoció d’ocupació estable i de qualitat i té la voluntat d’assolir amb la resta de municipis i administracions supramunicipals un marc estable de coordinació territorial que ajudi a establir pactes per aun model de mobilitat i infraestructures sostenible i compartit. D’altra banda l’acord vol fer l’administració més digital, més propera i més àgil, vol dissenyar i iniciar un procés participatiu amb tota la ciutadania per establir les baes estratègiques comunes de futur a la ciutat i vol encarregar externament la realització d’una enquesta de ciutat anual sobre l’estat de la ciutat que es publiqui amb anterioritat a la celebració d’aquest ple extraordinari.

El ple extraordinari, a més, comptarà amb la participació d’entitats ciutadanes que són l’Associació de veïns de Can Palet de Vista Alegre, l’Associació de veïns de Can Roca, la Federació d’Associació de veïns de Terrassa, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria i l’Assemblea Nacional Catalana de Terrassa.

En definitiva el ple busca debatre i exposar la situació de la ciutat i complir amb els acords consensuats entre tots els grups municipals per seguir avançant cap a la construcció d’un nou model de ciutat, una ciutat resilient i amb capacitat d’adaptar-se als canvis que s’esdevindran. El ple es podrà seguir en directe al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=SOV4oLrTmjQ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *