Joan Tardà: “L’únic camí és el republicanisme, estar al costat de la gent”

Esquerra Republicana de Terrassa presenta el llibre En defensa pròpia amb el seu autor, Joan Tardà, Sergi Sol, Gala Porté i l’acompanyament musical de Pep Picas a la Coral dels Amics en un acte íntim i amb les mesures Covid-19 establertes

Esquerra Republicana de Terrassa va presentar aquest dimecres 17 de març el llibre En defensa pròpia de Joan Tardà. Un llibre que segons l’autor és “en defensa del republicanisme”. Tardà declara que estem en un moment on la història s’ha “accelerat” i que s’ha d’“acceptar que l’1 d’octubre va ser una gran victòria, però no la victòria final”. Alhora, Tardà explica que també s’ha d’acceptar que “cal millorar sense renunciar a l’objectiu final”.

D’altra banda, Tardà assegura que els republicans han vingut a “guanyar” i explica que Esquerra està aquí per “aconseguir aplegar una força imparable perquè aquest país aconsegueixi el que la seva majoria vol, que és la República Catalana”.

L’històric dirigent republicà exposa que des d’Esquerra es vol que el procés independentista estigui liderat pel republicanisme. El mateix que ha fet sempre el partit “sense tenir por a prendre les decisions necessàries per construir un camí molt ample hi càpiga molta gent diversa, sumant forces, perquè així el camí cap al cim serà més recte”.

Aquest camí que nomena Tardà, ha de ser un “camí republicà on es planti cara a les desigualtats i es lluiti contra la repressió de l’estat espanyol”. Desigualtats com per exemple, segons Tardà, que un terç de la població visqui en la pobresa, que un terç estigui greument afectada per la crisi de la Covid-19 i que només un terç de la població viu en seguretat.

Tardà demana no caure en la “radicalitat estèril ni en el simbolisme estèril”, ja que assegura que l’únic camí és el republicanisme i estar al costat de la gent”.

L’acte es va celebrar de manera íntima aquest dimecres 17 de març a la Coral dels Amics i amb la participació de la llibreria Cinta. El músic Pep Picas va donar el tret de sortida a la presentació del llibre amb el seu acompanyament musical. Posteriorment el periodista Sergi Sol va fer la presentació de l’acte i del llibre i va donar pas a la moderadora Gala Porté i a l’autor del llibre, Joan Tardà, que van compartir reflexions i conslusions sobre el llibre que es presentava.

Si voleu recuperar l’acte sencer cliqueu al següent enllaç.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *