Ple de març: Superàvit, projecció de ciutat i drets socials

El ple del mes de març porta a aprovació la distribució del superavit municipal per reforçar les polítiques municipals davant la pandèmia i els projectes de futur per Terrassa. La presentació del nou pla de màrqueting turístic vol avançar en la projecció de la ciutat

El govern municipal de l’Ajuntament de Terrassa elevarà a l’aprovació del plenari del mes de març el superàvit municipal que, finalment, creix fins als 16,8 milions d’euros i s’invertirà en la recuperació econòmica i la millora de la ciutat. També ajudarà a la Hisenda Municipal a estar preparada per possibles eventualitats, per la qual cosa s’aparten 2,5 milions d’euros com a garantia de reserva.

Els 16,8 milions de superàvit han servit per complir el compromís d’igualar el pressupost del 2020 sense retencions i anar una passa més enllà en les polítiques per transformar la ciutat i respondre a les necessitat socials i econòmicques sorgides per la crisi. En grans conceptes s’ha destinat 1.218.000 euros en polítiques de teritori en què es reofrçarà la neteja de la ciutat, entre d’altres. Es destinaran 101.000 euros a l’àrea d’urbanisme i sosteniblitat per fer de Terrassa una ciutat respectuosa amb el medi Ambient; 183.000 euros que aniran destinats a economia i finances; 671.000 euros que aniran destinats a l’àrea de drets socials per fer una ciutat més justa, inclusiva i amb igualtat de drets i oportunitats; 217.000 euros que seran invertits en tots els cicles e la vida que viu una persona com a manera transversal d’entendre les polítiques municipals; 1.316.000 euros que es destinaran a la promoció econòmica i a la creació d’oportunitats laborals; 678.000 euros que es destinaran a projectar Terrassa al món explotant el seu màxim potenical; i finalment 240.000 euos destinats a l’estructura territorial i l’atenció ciutadana per posar les persones al centre de les polítiques públiques.

Pel que fa a la previsió dels pròxims exercicis, el Tinent d’Alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, apunta a què «tota la distribució del superàvit es fa pensant i tenint visió de futur. El món no s’acaba el 2021 i els efectes de la crisi social i econòmica encara s’han de definir, alhora que hem de preveure la incertesa de menys recursos propis i externs. Per això la importància que el superàvit d’enguany afronti les necessitats presents i posi una base sòlida pel futur». En aquest sentit, Albert expressa la voluntat d’aprofitar l’aplicació del pressupost d’aquest 2021 per avançar en la transformació de l’administració i l’optimització dels recursos dels quals disposa «cal una estratègia de present i de futur per modernitzar l’Ajuntament i millorar la seva eficiència per construir la ciutat del futur sense abandonar les necessitats del present».

A més a més, l’equip de govern també portarà a l’aprovació del ple municipal el Pla de Màrqueting Turístic de Terrassa que s’establia en els diferents eixos del programa de govern. El Pla de Màrqueting Turístic pretén treballar en la millora de la destinació turística de Terrassa sempre des d’una perspectiva de turisme sostenible i responsable i, en col·laboració amb els agents pública i privats. A més, aquest ple permetrà planificar i gestionar l’actuació en l’àmbit de la promoció turística i la millora del posicionament de Terrassa com a destinació turística durant els propers anys, deforma coordinada amb el cojunt del sector de la ciutat i les institucions del territori, i definint els programes d’accions d’acord amb la situació de cada moment, i amb els recursos i calendarització que permetin els corresponents plans d’actuació i pressupostos municipals.

Jovent Republicà, a través del Grup Municipal d’ERC-MES, presenta una Proposta de resolució conjunta amb els grups municipals de TxT i de JxT. La proposta demana principalment, que el govern espanyol doni suport a la Llei per a la igualtat Plena de les Persones Trans que presenta una «redacció que defensa l’autodeterminació de les persones i la despatologització, per així fer efectiu el reconeixement dels drets de les persones trans i suprimir els tràmits de tractaments mèdics, hormonals i informes psiquiàtrics pels quals han de passar les persones trans per fer efectiva l’autodeterminació de la seva identitat», entre d’altres acords que presenta la proposta.

La proposta expressa que la Llei Trans no pretén «vulnerar els drets de ningú, ans al contrari: pretén avançar en el reconeixement de la igualtat entre les persones i aprofundir els seus drets fonamentals, com són la integritat física i moral, la intimitat i la protecció de la salut, la dignitat de la persona, i el lliure desenvolupament de la personalitat».

D’altra banda, Esquerra Republicana i TxT presenten un Acord de Junta de Portaveus amb motiu de l’esclat de la violència al Senegal que afecta a milers de ciutadans del país africà. A Terrassa resideixen gairebé 1.200 veïnes i veïnes d’origen senegalès sent la tercera diàspora més nombrosa de terrassenques i terrassencs d’altres orígens de països no membres de la Unió Europea. Aquest fet, segons la proposta, «els converteix en un factor imprescindible per a la cohesió social de la nostra ciutat des d’un paradigma enriquidor de diversitat i diàleg intercultural i interreligiós. I és que els vincles solidaris amb el Senegal són ferms, com ho és el compromís amb el seu desenvolupament. Entre 2016 i 2020 les entitats terrassenques han realitzat 18 projectes de cooperació en aquest país, estrenyent els llaços amb diverses zones del territori».

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *