Creu Roja, 17è premi Gorra Frígia

Isaac Albert: “La solidaritat abans de la Covid a Terrassa no s’entendria sense Creu Roja. La solidaritat, l’esforç, la lluita per una ciutat millor de Creu Roja se’ns fa evident durant la pandèmia”

Un any després de l’anul·lació dels premis Gorra Frígia a causa de la pandèmia, aquest 2021 ha tornar el reconeixement atorgat per Esquerra Republicana de Terrassa a una entitat o personalitat de la ciutat que hagi destacat a l’hora de personificar els valors republicans. Una distinció que ha recaigut enguany en Creu Roja Terrassa, tant per la seva trajectòria en l’acció social i comunitària a la nostra ciutat, com especialment per la tasca destacada i l’esforç increïble dels seus equips i voluntariats des de l’inici de la pandèmia.

Coincidint novament amb el record de la proclamació de la República, l’acte s’ha realitzat enguany en un format adaptat a les circumstàncies a la Coral dels Amics. El president de creu Roja Terrassa, Marià Gallego, juntament amb una representació de l’entitat, han rebut el reconeixement de la mà de la secretària d’atenció sanitària i participació de la Generalitat de Catalunya, Carme Bertral, acompanyada pel primer tinent d’alcalde i portaveu municipal dels republicans, Isaac Albert, i la presidenta d’ERC Terrassa, Xènia Albà.

Després de la lectura de l’acta del jurat, on s’ha destacat la difícil tasca d’atorgar el guardó enguany per les nombroses persones que han treballat a primera línia a Terrassa per plantar cara a la pandèmia, Isaac Albert ha destacat els mèrits que han portat a la deliberació final: “La solidaritat abans de la Covid a Terrassa no s’entendria sense Creu Roja. La solidaritat, l’esforç, la lluita per una ciutat millor de Creu Roja se’ns fa evident durant la pandèmia.”

En aquest sentit, Isaac Albert, ha destacat la gestió i formació del voluntariat realitzat per l’entitat per donar resposta a totes les necessitats, des del repartiment a domicili d’aliments i medicaments a la conscienciació a peu de carrer, a tots els barris, de dia i de nit, per repartir material de protecció i fer de Terrassa una ciutat segura davant la Covid.

Tasques que Creu Roja ha combinat alhora que ajudava a fer front a l’increment de les necessitats socials, on s’ha doblat l’atenció a les persones sense sostre o a les demandes d’aliments al Rebost.
I és que com ha dit Carme Bertral, “si hi ha una entitat que sap organitzar-se davant una pandèmia com aquesta és Creu Roja”, de fet “no hi ha cap racó del país on no hi hagi un grup de voluntaris de Creu Roja disposades a ajudar”, és per aquest motiu també que la seva tasca és tan important no només a Terrassa, sinó al món.

Una commemoració diferent i especial, en definitiva, que ha coincidit enguany amb el 90è aniversari de la proclamació de la República, amb un rècord per les persones que ens han deixat i van lluitar pels valors republicans, com Joan Crispi i la Fina Fontanals, però també per tots els reptes que hi ha al davant.

Com ha expressat la presidenta d’ERC Terrassa, Xènia Albà: “És amb solidaritat, responsabilitat i ajudant-nos els uns als altres que fem i farem front a totes les adversitats i millorarem el benestar de la ciutadania. Així que fem dels valors republicans la nostra prioritat i conjurem-nos per aconseguir una República de justícia social i igualtats d’oportunitats.”

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *