La Fira Modernista torna als carrers de Terrassa

La 19a edició de la Fira té preparades una vuitantena d’activitats i es farà els dies 7, 8 i 9 de maig amb l’esport com a temàtica

La Fira Modernista tornarà als carrers de Terrassa aquest pròxim cap de setmana 7, 8 i 9 de maig amb una vuitantena d’activitats per a tots els públics i adaptades a la Covid-19 i amb l’esport com a temàtica. La Fira, que tot i així se celebrarà en un format reduït del que és habitual, planteja una programació que recull, segons el regidor de turisme, Pep Forn, una «visió de compromís amb la cultura, la història i la conservació del patrimoni material i immaterial industrial i modernista que tant identifica la nostra ciutat». En aquest sentit, el regidor ha explicat que Terrassa tornarà a mostrar «un dels seus punts estrella que singularitza la ciutat i ajuda a incrementar el seu atractiu i a potenciar-la a l’exterior: el patrimoni modernista.»

Aquest any, i per fer de la Fira un espai segur, l’Ajuntament de Terrassa ha dissenyat un protocol d’actuació i prevenció i s’han adoptat les mesures que hauran de seguir els i les visitants que vulguin assistir presencialment a les activitats d’enguany. D’altra banda, per accedir a les més de vuitanta activitats de la Fira caldrà fer una reserva prèvia a través del web www.firamodernista.cat, on també es podrà consultar el programa, que enguany només estarà en format digital. En aquest sentit, des del govern municipal es fa una crida a la responsabilitat i també a reservar només aquelles activitats a les quals finalment s’accedirà per evitar que quedin seients buits i donar l’oportunitat a tothom de gaudir de la Fira.

Entre les activitats destaquen les fires d’artesanies, que estaran situades a la plaça Josep Freixa i el parc de Sant Jordi, i les d’alimentació, que se situaran a la Rambla d’Ègara. Alhora també es realitzarà una mostra de cultura popular durant tot el cap de setmana a la plaça del Progrés i el trenet del 1900 que enguany es trobarà a la plaça Vella i oferirà un nou recorregut. El Teatre Principal acollirà el tret de sortida de la Fira el divendres 7 de maig i el de cloenda el diumenge 9 de maig. Com ja és habitual, es manté el concurs de fotografia a Instagram.

Aquest cap de setmana doncs, els terrassencs i les terrassenques, segons el regidor Pep Forn, tenen una «oportunitat única per conèixer els elements més singulars de l’etapa modernista i on aquest any, l’esport també serà protagonista». El regidor ha afirmat també que serà una fira «reduïda i de proximitat però amb el mateix esperit creatiu de sempre» i espera que serveixi de punt de partida per començar a construït la Fira Modernista 2022 que s’espera gaudir amb tot el seu esplandor.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.
Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *