Terrassa celebrarà el primer ple de dones

L’Ajuntament de Terrassa celebrarà el primer ple de dones de la ciutat el proper divendres 9 de juliol amb la participació de totes les regidores dels grups municipals i de representants de les diferents entitats i col·lectius feministes

Ona Martínez: «El ple de dones va de visibilitzar-nos, empoderar-nos, deliberar compartint necessitats comunes, escoltant-nos, des de l’empatia i la sororitat, i a partir d’aquí, co-dissenyar solucions en forma de polítiques públiques que ens permetin transformar la ciutat conjuntament».

L’Ajuntament de Terrassa fa un pas endavant en la construcció d’una ciutat veritablement feminista i celebrarà el proper divendres 9 de juliol el primer ple de dones de Terrassa. Al ple, que se celebrarà de manera extraordinària, participaran totes les dones regidores dels grups municipals i representants de les entitats feministes i dels col·lectius que treballen per la igualtat de gènere a la ciutat.

Les regidores de tots dels grups municipals amb aquesta iniciativa acordada per unanimitat pretenen unir esforços en l’avenç cap a la igualtat efectiva i real entre dones i homes en els diferents àmbits de la societat i del dia a dia de les dones. Així doncs, l’objectiu és el de recollir les propostes de les entitats a través de diferents sessions de treball i elaborar un full de ruta vers les polítiques feministes de la ciutat.

En aquest sentit la regidora Ona Martínez ha assegurat que el ple de dones «no tindria sentit si no fos construït col·lectivament amb les entitats feministes de la ciutat». I és que per Martínez el ple de dones va de «visibilitzar-nos, empoderar-nos, deliberar compartint necessitats comunes, escoltant-nos, des de l’empatia i la sororitat, i a partir d’aquí, co-dissenyar solucions en forma de polítiques públiques que ens permetin transformar la ciutat conjuntament».

És per això que Martínez ha assegurat que la voluntat de totes les regidores que formen part del consistori és «la d’afavorir la participació el més plural i diversa possible, de manera que les entitats i els col·lectius feministes puguin tenir veu i fer les seves aportacions en aquest procés participatiu».

El procés, segons Martínez, vol «estrènyer vincles i fer xarxa entre les entitats i col·lectius per una banda, i nosaltres les regidores, per l’altra, per consolidar complicitats i mostrar un compromís comú amb les polítiques de gènere de la ciutat».

La participació al ple de dones es canalitzarà amb la creació de 4 grups de treball, específics, un per a cada línia de treball, on hi participaran totes les regidores dels grups municipals i dones representants de les entitats. A partir del treball i el procés col·laboratiu s’elaboraran propostes d’acords i conclusions que seran sotmeses a la consideració del ple municipal.

Els àmbits de treball prioritzats al ple de dones de Terrassa 2021, sorgits de la Comissió 8 de març, un espai de participació estable format per una quinzena d’entitats feministes, han estat el dret de les dones a erradicar les violències masclistes i el dret de les dones al món laboral i de les cures. En aquest sentit pel que fa a les violències masclistes, els grups de treball prioritzaran la detecció i l’atenció d’aquestes violències i la seva prevenció i sensibilització. Pel que fa al món laboral i de cura, es prioritzaran els drets de les dones en el treball productiu i els drets de les dones en el treball de les cures.

Finalment, el ple de dones considera fonamental incloure la perspectiva de gènere en la memòria històrica, i és per aquest motiu que es reivindicarà la figura de Quitèria Tarragó Casellas, primera dona que va exercir com a regidora a l’Ajuntament de Terrassa. Una de les propostes que s’elevarà a ple és l’atorgament d’una distinció a Tarragó, i per aquest motiu el ple se celebrarà el 9 de juliol, data que commemora el ple municipal de l’any 1937 en que Tarragó va prendre possessió com a regidora.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *