Ple de maig: torna la presencialitat

El ple de maig de l’Ajuntament de Terrassa aprova acords en defensa dels drets humans, per la universalització de les vacunes contra la Covid-19, i pel reconeixement del permís menstrual.

El ple del mes de maig de l’Ajuntament de Terrassa que s’ha celebrat divendres 28 de maig a les 9:30h, ha tornat a la presencialitat i s’ha pogut celebrar novament al Saló de Plens de l’Ajuntament. Després de mesos, els regidors i regidores del consistori s’han pogut veure en persona per debatre sobre l’acció del govern i sobre les diferents propostes, també ciutadanes, que s’han presentat aquest mes.

El plenari ha el mapa estratègic de soroll de Terrassa que pretén reduir la contaminació acústica de la ciutat. A més, s’ha aprovat l’ampliació dels usos dels locals comercials buits per dinamitzar sectors de la ciutat, una mesura que obre la porta a l’obertura d’oficines als locals dels eixos comercials i també a la transformació pen habitatges protegits i adaptats de deu carrers de la perifèria del centre històric de la ciutat. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, ha explicat que des del govern «es vol acabar amb els locals buits que porten a la desertització dels carrers de Terrassa» i que es vol incidir en «eixos cívics per recuperar l’activitat a aquests locals amb noves activitats o habitatge que promoguin la recuperació de la vida dins el teixit urbà».

A més, el ple ha aprovat les bases de les subvencions per pimes i persones autònomes afectades per la crisi de la Covid-19. En aquest sentit, el tinent d’alcalde, Isaac Albert, ha explicat que el govern «ha fet un esforç en donar resposta a les necessitats que anaven sortint amb la pandèmia, en base a les nostres capacitats. Hem fet un esforç ingent per donar diners als sectors que ho necessiten quan l’estat no ha sigut capaç de donar-los». El ple també ha aprovat el protocol per tirar endavant l’Agenda Urbana que definirà amb un procés participatiu l’estratègia de sostenibilitat pel futur de Terrassa, i és que per la regidora Ona Martínez, «l’Agenda Urbana ens permetrà dibuixar l’horitzó 2030 que volem assolir com a ciutat: sostenibilitat social, mediambiental i econòmica. Objectius definits amb tothom i per dibuixar un futur d’oportunitats per tothom».

Pel que fa a les propostes presentades en aquest ple, l’Ajuntament de Terrassa i la ciutat demostra altra vegada el seu compromís amb els drets humans. En aquest sentit, des del grup municipal d’Esquerra Republicana i amb la col·laboració de TxT s’ha plantejat un suport unànime de tots els grups a la proposta d’Aministia Internacional i altres organitzacions a favor de l’universalització de les vacunes perquè arribin a tot el món, així com recordar que Terrassa és ciutat d’acollida i està al costat de tots els menors que s’han vist involucrats en la crisi humanitària a Ceuta.

D’altra banda, Jovent Republicà presentat, a través d’Esquerra Republicana, una proposta per demanar la fi de la violència entre Israel i Palestina i l’ocupació dels territoris palestins.

Seguint la línia de l’acord plantejat pels republicans en el darrer ple sobre la pobresa menstrual, el govern municipal ha estat treballant aquest mes per abordar a la mesa de negociació amb els sindicats a l’Ajuntament la possibilitat de definir un permís pel dolor menstrual. Una iniciativa que, al ser plantejada com a cord polític per l’oposició, s’ha volgut definir i circumscriure a la tasca que ja s’estava desenvolupant al consistori.

El ple de l’Ajuntament no ha volgut oblidar les treballadores i treballadors terrassencs afectats pel tancament massiu d’oficines planificat pel BBVA i que pot arribar a afectar a l’antiga plantilla de Caixa Terrassa, pel qual es planteja una proposta per donar suport a les reivindicacions del col·lectiu que volen frenar el tancament de les oficines.

Des del grup municipal d’ERC s’ha treballat amb TxT per sumar i aportat als plantejaments fets per la formació al plenari per reclamar que es desenvolupi una necessària llei de protecció social de la gent gran, així com una proposta de suport al sector econòmic de l’oci noctur perquè pugui retornar a l’activitat amb garanties sanitàries.

Finalment, com cada mes, el plenari de l’Ajuntament de Terrassa ha volgut mostrar el seu rebuig a la violència de gènere amb la declaració institucional condemnat la mort de dones víctimes d’aquesta xacra que aquest mes ha estat llegit per la regidora Ona Martínez.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *