Ple de juny: Terrassa avança en bon govern i integritat pública

El ple del mes de juny aprovarà les pautes per a la gestió i tramitació de les comunicacions d’infraccions al Codi Ètic per garantir la confidencialitat del procés i per dotar a l’Ajuntament d’un pla d’integritat

El ple del mes de juny s’avança i se celebrarà el proper 23 de juny pel matí al Saló de Plens de l’Ajuntament de Terrassa. El govern municipal, de la mà de la regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, porta a ple les pautes per a la gestió i tramitació de les comunicacions d’infraccions al Codi Ètic. Unes pautes integradores del contingut del Codi Ètic i de Conducta i de les normes reguladores del funcionament de la Bústia Ètica i de Bon Govern, que han de facilitar i concretar les actuacions que s’han de dur a terme i quins òrgans ho han de fer en el moment que arriba una comunicació a la Bústia Ètica. En aquest sentit, l’Ajuntament de Terrassa, s’ha volgut dotar d’aquestes pautes per evitar l’ús de la Bústia Ètica per interessos partidistes, polítics o personals com es va veure fa uns mesos amb el primer informe de la Síndica, en que també es va incomplir la confidencialitat de les comunicacions.

D’altra banda, des de fa mesos el consistori s’està dotant d’un marc d’integritat institucional per fer l’administració més forta i transparent i en què demana als membres de la corporació que abans de jurar o prometre el càrrec rebin formacions sobre el contingut del Codi Ètic i de Conducta.

El ple aprovarà el text refós de la Modificació Puntual del POUM en l’àmbit del sector d’activitats productives dels Bellots II. Amb l’aprovació del text refós, l’última passa per la seva aprovació definitiva properament, s’aconseguirà desenvolupar la implantació de noves activitats industrials i logístiques que contribuiran a la creació de nous llocs de treball en el sector de Bellots II que presenta bones perspectives de creixement en el marc d’una economia globalitzada i amb un creixement de pes del comerç electrònic.

L’Ajuntament de Terrassa s’adhereix al Pacte Nacional de Mobilitat Segura i Sostenible que referma el compromís de Terrassa en construir una ciutat verda, amb mobilitat segura, sostenible, compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic, saludable, connectada i automatizada.

El consistori aprovarà unes noves bases específiques per l’atorgament de beques de recerca per a estudiants universitaris amb seu a Terrassa amb perspectiva de gènere, en què s’incorpora un nou criteri de valoració sobre l’anàlisi de la pertinença de gènere i, si escau, una justificació de l’impacte de gènere en el projecte per, d’aquesta manera, fomentar la presència de les dones en els treballs d’àmbit científic o tecnològic.

D’altra banda l’Ajuntament de Terrassa avança en la digitalització de l’administració per fer-la més transparent i propera a la ciutadania i reforçarà el servei de tecnologia per impulsar projectes en aquest àmbit alhora que es reforcen els serveis de contractació del servei. El ple també aprovarà el conveni per al desenvolupament de la Copa del Món Femenina d’Hoquei que se celebrarà a Terrassa de l’1 al 17 de juliol de 2022.

Finalment, l’equip de govern presenta de manera conjunta una proposta per a la millora en el desplegament de l’Ingrés Mínim Vital en què demana al govern de l’estat que faciliti l’accés d’aquest ingrés millorant el redactat de la llei i que inicii un desplegament d’oficines a les grans ciutats per arribar a la població més vulnerable i possibilitar el seu accés al recurs.

A més l’equip de govern també presenta una proposta per la moratòria efectiva en els desnonaments de persones i famílies vulnerables en què s’insta al govern de l’estat a garantir el dret de l’habitatge digne.

El ple s’iniciarà a les 9:30h del matí i es podrà seguir en directe a través del canal de youtube de l’Ajuntament de Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *