Ple de juny: a la cerca de consensos

El ple del mes de juny aprova les pautes per a la gestió i tramitació de les comunicacions d’infraccions al Codi Ètic per garantir la confidencialitat del procés i per dotar a l’Ajuntament d’un pla d’integritat

El ple del mes de juny, que s’ha avançat i s’ha celebrat aquest dimecres 23 de juny pel matí al Saló de Plens de l’Ajuntament de Terrassa, abans de la revetlla de Sant Joan, s’ha desenvolupat de manera tranquil·la i amb consensos en la majoria de propostes presentades pels diferents grups polítics.

En aquest sentit el ple municipal aprova la proposta de les pautes per a la gestió i tramitació de les comunicacions d’infraccions al Codi Ètic, unes pautes integradores del contingut del Codi Ètic i de Conducta i de les normes reguladores del funcionament de la Bústia Ètica i de Bon Govern, que han de facilitar i concretar les actuacions que s’han de dur a terme i quins òrgans ho han de fer en el moment que arriba una comunicació a la Bústia Ètica. Amb aquestes pautes, l’Ajuntament de Terrassa, vol evitar l’ús de la Bústia Ètica per interessos partidistes, polítics o personals com es va veure fa uns mesos amb el primer informe de la Síndica, en què també es va incomplir la confidencialitat de les comunicacions. La proposta aprova al ple també parla del marc d’integritat institucional en què l’Ajuntament està treballant des de fa mesos.

D’altra banda, Terrassa avança en la digitalització de l’administració per fer-la més transparent i propera a la ciutadania i reforçarà el servei de tecnologia per impulsar projectes en aquest àmbit i també es reforçaran els serveis de contractació en aquest àmbit. En aquest sentit, el Tinent d’Alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, ha expressat que des de l’Ajuntament “s’està transformant l’administració i s’està construint un nou model organitzatiu que sigui capaç de donar resposta a les necessitats de la ciutat, enfortint serveis com tecnologia per una ciutat digital més àgil i propera davant la ciutadania”.

L’últim pas per l’aprovació definitiva de la Modificació Puntual del POUM en l’àmbit del sector d’activitats productives dels Bellots II, s’ha aprovat per unanimitat i s’aconseguirà desenvolupar, finalment, la implantació de noves activitats industrials i logístiques que contribuiran a la creació de nous llocs de treball en el sector.

L’Ajuntament de Terrassa ha volgut també adherir-se al Pacte Nacional de Mobilitat Segura i Sostenible que referma el compromís de Terrassa en construir una ciutat amb una mobilitat segura, sostenible i compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic.

Les noves bases específiques per l’atorgament de beques de recerca per a estudiants universitaris amb seu a Terrassa que inclouen la perspectiva de gènere han estat aprovades per unanimitat. En aquest aspecte, el regidor d’Universitats, Pep Forn, ha explicat que “històricament hi ha hagut una discriminació envers les dones, més en el camp de la ciència i la tecnologia”. A més ha volgut expressa el compromís de l’Ajuntament en revertir aquesta discriminació i ha explicat que “aquest projecte de beques incorpora els criteris per fer-ho possible”.

Finalment el ple municipal ha aprovat el conveni per al desenvolupament de la Copa del Món Femenina d’Hoquei que se celebrarà a Terrassa de l’1 al 17 de juliol de 2022.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *