Terrassa presenta una campanya per reduir les actituds incíviques a l’Anella Verda

L’Ajuntament de Terrassa instal·larà senyalitzacions a l’Anella Verda per conscienciar a la ciutadania sobre la recollida de brossa a l’entorn natural i per què no es trepitgin els camps de conreu

Terrassa presenta una campanya gràfica per reduir les actituds incíviques a l’Anella Verda que consistirà em reforçar la senyalització a l’Anella Verda amb la col·locació d’un total de 30 cartells per recordar que els comportaments cívics com emportar-se la brossa i no trepitjar els camps de conreu s’han de complir per poder preservar i protegir el patrimoni natural que envolta la ciutat de Terrassa. En aquest sentit el regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, ha explicat que «de l’actitud i el comportament de les persones depèn la conservació de l’Anella Verda, un territori que tenim l’obligació de protegir tots i totes per conservar el nostre patrimoni natural». Alhora, Caballero ha recordat que en aquest territori també s’hi desenvolupen activitats agràries i ramaderes que «són una gran oportunitat pel territori, tant per l’economia local com de la projecció de la ciutat».

I és que des de principis d’aquest any, el servei de manteniment de l’entorn natural ha recollit 49.540 quilos de tota mena de deixalles a l’Anella Verda, a banda de les col·laboracions d’entitats i voluntariat en què el regidor ha volgut mostrar l’agraïment per la seva tasca en defensa del medi ambient de part de l’Ajuntament.

Carles Caballero ha aprofitat per presentar també la licitació del segon tram de l’Anella Verda, de 4,5 km de longitud i que se situa entre la carretera de Terrassa a Matadepera i la de Rellinars. Les obres s’iniciaran a finals d’aquest any està previst que estiguin enllestides el primer trimestre del 2022. Els treballs d’arranjament consistiran en crear dues portes d’accés i en millorar diversos camins. També es preveu condicionar tres àrees d’estada, fer plantacions puntuals de vegetació, senyalitzar tota la zona, clausurar camins no adequats i identificar zones degradades per fer una restauració ambiental, entre altres actuacions.

En aquest sentit, el regidor ha volgut explicar que un dels objectius de l’Anella Verda «és acostar la natura a la ciutadania i crear itineraris de gran valor paisatgístic i cultural». A més, el compromís de l’equip de govern és el de «preservar els valors naturals i agraris que hi ha a l’entorn natural de la ciutat, per mantenir les activitats agrícoles i ramaders que s’hi desenvolupen i contribuir a mantenir la nostra memòria històrica amb el ric patrimoni rural de masies, camins, fonts i arbres que tenim en aquests 40km2 d’espai protegit».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *