Elisenda Alamany visita Terrassa. Buscant polítiques compartides entre grans ciutats

Elisenda Alamany visita Terrassa per conèixer l’acció de govern d’Esquerra Republicana a la ciutat. S’obre la possibilitat de traslladar la iniciativa del Ple de dones fins a Barcelona i el desenvolupament de polítiques de mobilitat sostenible compartides entre grans ciutats.

La regidora d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona i consellera metropolitana a l’AMB, Elisenda Alamany, s’ha reunit aquest dimarts amb el portaveu del grup municipal d’ERC Terrassa i primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, amb la regidora de qualitat democràtica i memòria històrica, Ona Martínez, i amb el regidor d’Urbanisme i medi ambient, Carles Caballero, per conèixer l’acció de govern a la nostra ciutat i analitzar possibles propostes a traslladar a la ciutat comptal i l’àrea metropolitana.

Alamany s’ha mostrat molt interessada per l’aposta del govern de Terrassa en un nou model de mobilitat i el projecte per doblar les àrees de vianants a la ciutat i establir una gran zona de baixes emissions a Terrassa. Un projecte que ha pogut conèixer in situ passejant per pel carrer major i el centre de la ciutat on la vianalització dels carrers ja està instaurada des de fa temps.

En aquest sentit Alamany ha compartit que «les ciutats estan en un moment decisiu i que les polítiques que desenvolupa Terrassa a favor de l’espai públic, de la recuperació de les ciutats per les persones, són claus per la gent de Terrassa però també pel país». Alamany ha volgut afegir que les polítiques que desenvolupa Barcelona afecten a Terrassa i al conjunt del país, com també a l’inversa. Per la regidora de Barcelona, «obrir diàleg per sumar esforços en el canvi en l’espai públic, la reactivació econòmica o el feminisme és poder anar més enllà».

Per la seva banda Albert ha explicat que s’ha realitzat una reunió de treball per compartir els diferents projectes i polítiques que es fan a Terrassa i les decisions de Barcelona que estan afectant també a tot l’arc metropolità. En aquest aspecte, Albert ha explicat que es comparteix la visió sobre «com la Covid-19 ha canviat la forma de viure i utilitzar l’espai públic, com duem a terme polítiques com la vianalizació a partir d’aquest dijous per recuperar les ciutats per les persones».

En un altre àmbit molt diferent, des de la regidoria de qualitat democràtica, Ona Martínez, també ha explicat a Alamany la iniciativa del Ple de dones, que el govern municipal ha impulsat en col·laboració de tots els grups municipals i les entitats feministes de la ciutat. Una sessió extraordinària que es durà a terme el pròxim 9 de juliol, coincidint amb el 84è aniversari de la pressa de possessió de Quitèria Tarragó com la primera dona regidora a l’Ajuntament de Terrassa.

En aquest sentit, la regidora Ona Martínez ha explicat a Alamany el treball compartit entre totes les regidores del consistori i les entitats de la ciutat per desenvolupar aquesta iniciativa pionera en l’àmbit municipalista, on es presentaran propostes específicament dirigides a assolir una ciutat veritablement feminista. Com a regidora de memòria històrica, Martínez també ha explicat a Alamany la voluntat de lligar aquest Ple de dones a la recuperació de la figura de la primera regidora terrassenca i han pogut visitar l’edifici del carrer Unió, conegut com el glop de llet, on Quitèria Tarragó va exercir la seva activitat professional com a llevadora.

Per Ona Martínez, la trobada amb la regidora barcelonina “és important perquè ens dona l’oportunitat de donar difusió a una iniciativa pionera com és el ple de dones. Barcelona sempre ha estat un bon referent en polítiques feministes i estaria bé veure en el seu Ple, com en molts d’altres municipis, una sessió extraordinària dedicada i protagonitzada exclusivament per dones”.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *