Terrassa amplia avui les àrees de vianants

A partir d’avui 1 de juliol Terrassa amplia les àrees de vianants al centre de la ciutat que multiplica per dos els espais lliures de contaminació i consolida la zona de baixes emissions

Després de tres dècades que els vehicles desapareguessin dels primers carrers del centre de la ciutat, Terrassa amplia avui 1 de juliol les àrees de vianants suprimint el trànsit de pas a les àrees del Vapor gran, del Passeig Compte d’Ègara, del Vapor ventalló i de la Sèu d’Ègara. El govern municipal consolida així el projecte de vianalització i el seu compromís amb el medi ambient multiplicant per dos els espais lliures de contaminació i consolidant la zona de baixes emissions.

A mitjans de juny el govern municipal ja va iniciar alguns canvis de sentit que han de facilitar l’accés a aparcaments, centres de formació i altres serveis, i que permeten conduir els veïns cap a les vies ràpides més properes, evitant el pas pel centre de la ciutat. El procés doncs, que va iniciar-se el passat 23 de juny en què el passeig del Compte d’Ègara el vial sud va canviar de sentit i va passar a ser d’entrada cap al carrer del passeig, culmina avui en què el passeig del Compte d’Ègarà, el vial nord, quedarà restringit respectant els accessos a l’aparcament i als garatges dels veïns.

Així doncs a partir d’avui s’implanten quatre noves àrees de vianants al centre de la ciutat: a l’entorn del Vapor Gran, del Passeig del Compte d’Ègara, del Vapor Ventalló i al sector 2 de la Seu d’Ègara, just abans del pont de Sant Pere. El sector 1, que abasta tot l’àmbit de l’Antic Poble de Sant Pere, queda per a una fase posterior.

Els canvis han estat sotmesos a un programa de difusió i debat amb els veïns, és per aquest motiu que la implantació de les noves àrees de vianants es va enrraderir, i també la pandèmia en va ser la causant.

La vianalització forma part d’un pla que parteix d’un estudi sobre les zones de baixes emissions. El document aposta per pacificar la mobilitat al centre de la ciutat, evitant el trànsit de pas, ja que els vehicles provats són els responsables de gairebé el 80% del total d’emissions d’òxids de nitrogen degudes al trànsit.

CANVIS MÉS DESTACATS

22/06
c/Joaquim de Paz
Passarà a ser de doble sentit en el tram que toca al Teatre Principal en dies d’activitat cultural. Entre Garcia Humet i Passeig, canviarà de sentit.

23/06
c/Sant Cristòfol
Canvi de sentit entre els carrers Sant Pau i del Passeig per facilitar l’accés a les escoles i als cursos de la Cecot.

23/06
Pg Compte d’Ègara
El vial sud serà d’entrada per anar al carrer del Passeig. El vial nord es tancarà l’1 de juliol.

23/6
c/Sant Josep
A petició dels veïns, canviarà de sentit.

23/6
c/Sant Ignasi
Canvi de sentit. Permetrà girar des del carrer del Nord, per pujar per Sant Leopold sense necessitat d’arribar a Correus.

29/06
c/Creu Gran
Passa a ser de doble sentit entre la plaça de la Creu Gran i Sant Antoni.

1/07
Tancament àrees de vianants
Es tanca el pas als vehicles a les àrees del Vapor Gran, del Passeig Compte d’Ègara, del Vapor Ventalló i de la Sèu d’Ègara.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *