Polítiques i acció republicana a Terrassa

Esquerra Republicana de Terrassa tanca el curs polític en una assemblea virtual on defineix els objectius de futur de cara a setembre: Polítiques republicanes al govern de la ciutat, creixement i participació a la secció local i gener 2022 com a horitzó per una nova candidatura

Xènia Albà: «Hem fet molta feina aquest curs però en tenim molta més per fer. Hem de continuar treballant per sumar més gent al projecte i aconseguir consolidar el projecte republicà al govern de la ciutat i liderar Terrassa”

Un cop més la pandèmia va reconvertir el que havia de ser una trobada en viu en un acte telemàtic. Una mesura necessària que no va treure pes polític a la darrera Assemblea d’Esquerra Republicana de Terrassa d’aquest curs polític. Tot just al juny les regidores i regidors republicans del govern municipal havien explicat la feina feta al capdavant de la ciutat (vegeu enllaç) i, la trobada va servir, sobretot, per definir les línies d’acció de la formació de cara a futur.

En aquest sentit, la presidenta de la secció local, Xènia Albà, va explicar el resultat de la reunió mantinguda amb la secretària general adjunta i portaveu nacional, Marta Vilalta, al Parlament just el dia anterior. Una trobada on es va posar en valor Terrassa com la ciutat més gran de Catalunya amb un govern amb presència republicana i on s’ha sabut articular una activitat intensa des de la  formació, l’Assemblea de dones o el propi Jovent Republicà. Una activitat que, ara, Esquerra Republicana vol ampliar reforçant l’acció directa als districtes i en la dinamització de les seccions especialitzades com educació o medi ambient des d’on es dissenyen polítiques pel municipi.

També clau de futur en la política municipal, el procés de definició de candidatura amb visió ja a les properes eleccions municipals. En aquest sentit, Xènia Albà, ha avançat que el partit està treballant el reglament que ha de portar a la definició d’un procés que «de forma assembleària, com sempre hem fet, ens permeti definir la millor candidatura per continuar construir un projecte republicà en benefici de la ciutat des del govern municipal». Un procés que es pot concloure a inicis de 2022.


Xènia Albà: «Hem fet molta feina aquest curs però en tenim molta més per fer. Hem de continuar treballant per sumar més gent al projecte i aconseguir consolidar el projecte republicà al govern de la ciutat i liderar Terrassa” .

En aquest sentit, el portaveu del grup municipal i primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, ha recordat que, malgrat anunciar que no repetirà com a candidat, «Seguim treballant en un govern que pensa en la ciutat, en la seva gent i en el projecte republicà. Tenim un projecte de ciutat que va molt més enllà dels personalismes, on ningú és imprescindible però tothom suma. I em trobareu al costat del talent i l’energia per continuar transformant Terrassa».

En aquest sentit, Isaac Albert, ha recordat a l’Assemblea l’esforç desenvolupat durant un curs polític on «la ciutat ha plantat cara a les diferents onades de la pandèmia donant resposta des de la proximitat a les necessitats socials i econòmiques, hem reorganitzat i emfortit el govern municipal, aprovat uns pressupostos claus i actualitzat el programa de govern».

Un any intens on la secció local també ha tingut el seu paper amb l’organització d’actes culturals, formacions, trobades amb entitats i associacions i, evidentment, aprofitant els mitjans digitals per  mantenir l’activitat continuada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *