Esquerra Republicana de Catalunya i Tot per Terrassa presenten un acord de junta de portaveus instant a la millora de l’oferta de Cicles Formatius de Grau Mig

Els dos grups del govern municipal insten a la resta de grups municipals a l’aprovació d’un acord compartit davant a la falta de places de Formació professional

El govern municipal ha posat a disposició del Departament d’Educació espais municipals per desdoblar alguns grups.

Més de 700 alumnes de Terrassa s’han quedat sense plaça i resten a la llista d’espera dels Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) a causa de l’augment demogràfic de principis de segle i la falta de previsió. La manca de places de cara al curs vinent ha provocat la mobilització de les famílies per tal de trobar una solució.

Fomentar la formació professional i el teixit productiu i formatiu de la ciutat és clau per al desenvolupament dels i les joves de Terrassa. És per això que es vol donar resposta i incidir en l’augment de l’oferta, l’acceleració de la creació de centres i espais i, per tant, aturar l’abandonament.

Per als dos grups municipals, promocionar la formació professional és imprescindible tant en la seva vessant productiva i formativa com econòmica de la ciutat. És per aquest motiu que s’ha de garantir les estructures educatives necessàries.

El govern municipal, ha fet arribar una carta al conseller d’Educació, Josep González-Cambray, per sol·licitar una reunió per resoldre la problemàtica. D’altra banda, la tinent d’alcalde i regidora d’educació, Teresa Ciurana, està en contacte amb el Director General de Formació Professional, Àngel Luis Miguel Rodríguez, i es reunirà amb la directora de Serveis Territorials del Vallès Occidental, M. Teresa Fons Aumedes, per tal de conèixer les dades finals de les assignacions i treballar en la proposta de solucions conjuntes. Des del govern municipal es demana que es desdoblin els grups necessaris de cicles formatius de grau mitjà i es compromet a buscar espais addicionals que es puguin necessitar entre els equipaments municipals.

Els dos partits de govern també han presentat un acord de junta de portaveus per mostrat el consens a la ciutat per assolir aquest objectiu. En aquesta línia, s’han obert a la resta de grups municipals a consensuar una proposta compartida.

L’alcalde i la regidora d’educació es reuneixen amb les famílies afectades.

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa i la tinent d’Alcalde i Regidora d’educació Teresa Ciurana es van reunir divendres amb la plataforma reivindicativa per aconseguir més places de Cicles Formatius de Grau Mig a la ciutat. El govern de la ciutat comparteix la petició i ha ofert suport als afectats. Es pretén trobar una solució per part dels estaments corresponents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *