Ple de juliol: Patrimoni, educació i drets

Terrassa tanca el curs polític a la ciutat en un ple que ve carregat amb propostes per la protecció dels drets, del patrimoni col·lectiu i individual i per millorar l’oferta educativa de Terrassa

El ple del mes de juliol de l’Ajuntament de Terrassa, l’últim abans de les vacances d’estiu i que tancarà el curs polític a la ciutat, gira entorn a tres temes principals que són la protecció i ampliació del patrimoni col·lectiu i individual de la ciutat, la protecció dels drets de les persones, i la millora de l’oferta educativa Terrassa que passa indiscutiblement per millorar i ampliar l’oferta de cicles formatius de grau mitjà a la ciutat.

Així doncs, se sol·licitarà al Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya la Declaració de Terrassa com a Àrea amb Mercat d’Habitatge Tens, a causa de l’alt risc de proveïment suficient d’habitatge de lloguer assequible. En aquest sentit, la declaració d’aquesta àrea suposarà que el preu del lloguer no pot augmentar respecte al contracte anterior. A més, la constitució de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona s’eleva a ple amb l’objectiu principal de l’accés a l’habitatge com un dels principals reptes a què s’enfronta el país, especialment a les zones urbanes, a l’actualitat i en els propers anys. L’Associació també posa en el punt de mira qüestions de medi ambient, emergència climàtica, infraestructures, potenciació de l’economia, modernització de la indústria i polítiques socials.

D’altra banda, el govern municipal fa una passa més en la conservació del patrimoni cultural de la ciutat i porta l’aprovació de l’avanç de l’inventari de patrimoni cultural per obrir un procés participatiu a la ciutadania per debatre sobre el què cal protegir i el què no cal protegir. En aquest sentit l’Ajuntament garantirà en aquesta ampliació la protecció del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de la ciutat com per exemple una de les joies del modernisme local: la casa unifamiliar de principis del segle XX de Lluís Muncunill al carrer del Col·legi. Per contra, el consistori proposa la desafectació de diversos béns demanials per manca d’ús o servei públic

A més, es donarà el tret de sortida a la licitació de la nau Divorra, que es va incorporar al patrimoni municipal l’any 2019, i sortirà a concurs amb l’objectiu que una entitat o empresa transformi la nau en un equipament cultural amb un projecte sòlid que sumi al Districte Zero de la ciutat.

El ple també definirà un front comú per defensar la millora de l’oferta de cicles formatius de grau mitjà com a proposta de ciutat i seguir la línia del govern municipal de treballar amb la Generalitat per aportar solucions en la millora de l’oferta de places apostant així cap a noves titulacions que està promocionant el Consell de l’FP a Terrassa.

La ciutat, a través d’una proposta presentada per l’equip de govern format per Esquerra Republicana i TxT, reivindicarà una vegada més el ple respecte pels drets humans adherint-se a la declaració institucional de ciutats defensores dels drets humans, com un dels eixos vertebradors de qualsevol política pública municipal. D’altra banda, Terrassa donarà suport al tractat de prohibició de les armes nuclears en una proposta presentada pel conjunt de formacions polítiques que formen part del consistori, així com també, demanarà mesures per a la creació de places residencials per a persones amb discapacitat intel·lectual.

L’equip de govern també elevarà una proposta de resolució referent a la liquidació del model de finançament de l’exercici de 2020 i demanarà a l’estat que articuli el fons Covid-19 de 5.000 milions d’euros en favor dels ajuntaments, tal com es vas comprometre a fer la Ministra d’Hisenda. D’altra banda, tots els grups municipals presentaran un acord per demanar a la Generalitat de Catalunya la cessió dels camions i vehicles tot-terreny en desús a les Federacions i Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya per tal de ser reaprofitats.

Finalment, Terrassa concedirà la medalla de la ciutat a l’esperit esportiu a la jugadora de futbol Vicky Losada Gómez, com a prova de reconeixement per la seva trajectòria esportiva dedicada al foment de l’esport, beneficiant i projectant la ciutat de Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *