Ple de juliol: consensos en patrimoni, educació i drets

L’Ajuntament de Terrassa tanca el curs polític en busca de consensos en la majoria d’acord en relació a preservar el patrimoni, millorar l’oferta educativa i els drets de les persones com l’habitatge

Terrassa celebra el seu últim ple abans de les vacances d’estiu i tanca el curs polític en busca de consensos en la majoria de propostes i centrat en el debat polític per millorar l’oferta educativa de Terrassa des d’un to tranquil i en busca de solucions.

El ple ha aprovat que Terrassa sol·liciti al Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya que la ciutat es declari com a Àrea amb Mercat d’Habitatge Tens. En aquest sentit, el regidor Carles Caballero, ha aclarat que «declarar-nos com a mercat d’habitatge tens és que els preus del lloguer no pugin, i aquest govern vol lluitar per garantir l’habitatge a totes les persones i que els preus del lloguer no pugin».

A més, Terrassa constitueix l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona que té per objectiu, entre d’altres, l’accés a l’habitatge com un dels principals reptes a què s’enfronta el país, especialment a les zones urbanes, a l’actualitat i en els propers anys. A part, l’Arc Metropolità de Barcelona uneix municipis per reivindicar un territori que actua com a eix econòmic i de mobilitat entre l’àrea metropolitana i el conjunt del país on Terrassa té un paper central. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, considera que «ens hem d’organitzar i hem de col·laborar conjuntament les ciutats amb els objectius comuns i solucions que poden ser compartides. Hem de tenir la capacitat de sumar esforços per incidir en la construcció i el desenvolupament de les nostres ciutats».

D’altra banda, Terrassa farà una passa més en la conservació del patrimoni cultural de la ciutat i modificarà l’inventari de patrimoni cultural després d’obrir un procés participatiu amb la ciutadania per debatre sobre què cal protegir i què no cal protegir. El regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, ha considerat l’acció com un pas «històric perquè les futures generacions puguin gaudir com nosaltres de tot allò que està a les nostres mans de transmetre’ls, a les mans d’aquest ple». Per contra però, tal com ha explicat el primer tinent d’alcalde, s’obre la porta a començar a ordenar el patrimoni municipal per treure’n el màxim aprofitament social, econòmic i associatiu en benefici de la ciutadania i és per aquest motiu que el ple ha aprovat la desafectació de béns demanials per manca d’ús o servei públic.

La ciutat també recuperarà, segons Isaac Albert, «una peça clau del patrimoni arquitectònic per la dinamització cultural i associativa, valorant així el potencial del patrimoni a la zona on va néixer la industrialització a la ciutat». Es tracta de la nau Divorra que l’Ajuntament la cedirà per activitats culturals ampliant així l’activitat cultural del districte 0.

Tanmateix, el consistori ha fet front comú en aquest ple de juliol a través d’una proposta per millorar l’oferta educativa a la ciutat de cicles formatius i de batxillerats. La proposta, aprovada per àmplia majoria, busca seguir la línia del govern municipal de treballar amb la Generalitat per aportar solucions a aquest greuge que pateix la ciutat des de fa temps. En aquest sentit, la regidora Teresa Ciurana ha explicat que tal com va dir el conseller d’educació, «aquesta ha de ser la legislatura de la Formació Professional». I és per aquest motiu que des de l’Ajuntament, segons Ciurana, «ens adrecem a tots els estaments educatius per trobar una sortida a la situació i revertir la manca de places. L’èxit educatiu és el nostre objectiu i treballem per impulsar noves titulacions».

A més, la ciutat reclama al govern espanyol la liquidació del model de finançament de l’exercici de 2020 i demanarà a l’estat que articuli el fons Covid-19 de 5.000 milions d’euros en favor dels ajuntaments, tal com es va comprometre a fer la Ministra d’Hisenda. Una proposta que ha sigut aprovada després d’un intens debat entre alguns grups de l’oposició i l’equip de govern que reclama a l’estat mesures per poder fer front al greuge que pateixen les ciutats, com a administració més pròxima a la ciutadania, per fer front a les necessitats que els seus ciutadans i ciutadanes necessiten després del pas de la Covid-19.

Finalment, Terrassa concedirà la medalla de la ciutat a l’esperit esportiu a la jugadora de futbol Vicky Losada Gómez, com a prova de reconeixement per la seva trajectòria esportiva dedicada al foment de l’esport femení, beneficiant i projectant la ciutat de Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *