Barris Saludables, el nou procés participatiu municipal

La regidora de Qualitat democràtica, Ona Martínez, presenta un nou procés participatiu que aposta per la construcció i elecció de projectes col·lectius des del territori. Els projectes hauran d’anar emfocats a assolir una ciutat saludable i s’executaran durant el 2022.

Ona Martínez: “Convidem a participar amb una mirada nova, que superi la petició individual per guanyar una visió col•lectiva, analitzant les propostes conjuntament als districtes i tirant endavant les iniciatives que garanteixin barris més saludables”

A partir del pròxim 1 d’octubre i fins al 7 de novembre qualsevol persona o entitat de Terrassa pot entrar a la plataforma https://participa.terrassa.cat/ i entrar la seva proposta perquè sigui incorporada als pressupostos de l’Ajuntament de Terrassa i desenvolupada durant el 2022. Això sí, perquè això arribi a passar, la proposta haurà de ser treballada col·lectivament en el marc dels Consells de Districte i estar directament emfocada a aconseguir barris més saludables.

Aquest és el nou model de participació que des dels servei de Qualitat Democràtica i Estructura Territorial han treballat per transformar la visió que es tenia dels processos participatius lligats al pressupost fins al moment i assegurar que les propostes sel·leccionades s’acaben executant i visibilitzant r`àpidament.

Com explica la regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, “Tothom podrà proposar projectes, però aquests s’escolliran de forma compartida, valorant els objectius que hem marcat de barris saludables i s’integraran, quan conclogui el procés, en el pressupost corrent”

En aquest sentit, s’obre la porta a aportar idees per la contractació de serveis en el mateix any, organització d’activitats, formacions, accions de sensibilització, estudis… I aquests lligats al concepte principal de barris saludables, amb iniciatives lligades al medi ambient, drets socials, igualtat i xarxa comunitària o vida activa i saludable.

Com ha explicat Ona Martínez “La Covid19 ha tingut un impacte molt gran i ara és el moment de recuperar el terreny perdut, de totes aquelles iniciatives que ens poden fer viure millor. I la millor manera de fer-ho és amb la participació de tothom”.

El procés que s’inicia ara es preveu que es conclogui entre març i abril, quan les propostes escollides a tots els districtes s’acabaran integrant per la seva execució en l’acció del govern municipal

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *