Pressupost 2022: Ambició i fonaments de futur

El primer tinent d’Alcalde, Isaac Albert, presenta les línies principals del projecte de pressupostos i ordenances 2022. Amb 214,3 milions d’euros d’ordinari i la contenció de les ordenances fiscals, el govern de Terrassa vol consolidar els fonaments per la reactivació de la ciutat.


Isaac Albert: “Estem davant un projecte ambiciós, que distribueix l’esforç per cobrir més necessitats, ho fa des d’un Ajuntament més eficient i sostenible i, sobretot, amb iniciatives de futur que es consoliden i comencen a visibilitzar “

Amb l’objectiu de celebrar un ple extraordinari d’ordenances i pressupostos el dia 3 de novembre, el govern municipal ha obert la tramitació dels comptes per l’any vinent. I ho ha fet explicant les línies principals d’un projecte ambiciós, on es vol incentivar la participació ciutadana per acabar de traçar les prioritats d’un any on es vol aprofitar els recursos municipals per posar els fonaments que permetin la reactivació social i econòmica de la ciutat.

Amb 214,3 milions de pressupost ordinari, el primer Tinent d’Alcalde, Isaac Albert, ha explicat que la millora en la previsió d’ingressos externs i la suspensió de les regles fiscals ha permés un espai de treball “on dibuixar polítiques municipals ambicioses, que impulsin el projecte de ciutat i responguin a les necessitats de les terrassenques i els terrassencs”

En aquest sentit, Isaac Albert, ha destacat la contenció de les ordenances municipals com un fet clau per donar aire a la ciutadania, mentre l’Ajuntament treballa per fer més i millor les coses: “En un moment on l’IPC puja un 4 per cent o la factura de la llum es dispara, aturem la pressió fiscals per donar un marge a la ciutadania, mentre l’Ajuntament s’esforça per ser més eficient i no desaprofitar cap oportunitat de futur”.

Les regles fiscals per al 2022 dona un nou espai excepcional al municipi que es vol aprofitar al màxim. Així, a l’espera d’acabar de concretar la distribució dels recursos, el projecte de pressupost ordinari ja incorpora majors recursos perquè la ciutat millori el seu espai públic (amb millor neteja, transport o seguretat…), impulsi esdeveniments claus per la projecció de la ciutat com el Mundial de Hockey o reforci les polítiques per a les persones en l’àmbit social i educatiu.

Un altre factor clau seran les inversions on, amb més de 18 milions d’euros, explica Isaac Albert “Garantim els grans projectes, com el Parc de la República, els nous equipaments al Roc Blanc i Can Palet, Mercats, Polígons… però obrim la porta a noves oportunitats. I aquí entren en joc els Next Generation”.  

I és que els fons extraordinaris de reactivació de la Unió Europea no apareixeran inicialment en el pressupost, però l’ambició del govern de Terrassa per aprofitar aquest impuls extraordinari, fa que es tinguin en compte davant un pressupost més viu que mai. “Ja ens hem presentat a projectes per més de 26M€ en mobilitat, turisme, patrimoni , comerç…” explica el primer Tinent d’Alcalde “I ens presentarem a més en audiovisual, innovació, transformació digital… I això acabarà redefinint el pressupost d’inversions per no deixar cap oportunitat enrere”.

En el pr`òxim mes aquest pressupost s’anirà concretant en una agenda intensa de reunions on, la primera cita, és amb la ciutadania. Serà a l’Audiència Pública del divendres, 8 de novembre, que se celebrarà de forma telemàtica a través de la Plataforma Participa i on el primer Tinent d’Alcalde donarà més detalls dels comptes municipals, abans de la seva explicació al territori. Una audiència on la ciutadania ja podrà participar realitzant preguntes i propostes a través de https://participa.terrassa.cat/processes/ap-pressupost-2022

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *