Ple de gener, accions transformadores

La primera sessió del Ple d’aquest 2022 servirà per impulsar algunes de les accions del govern destinades a transformar Terrassa. Des de la millora de la seguretat, a una nova concepció de ciutat sostenible i intel·ligent i un Pla antifrau que converteix Terrassa en un referent i permet optar amb garanties als fons Next Generation.

L’activitat política no s’atura a Terrassa malgrat que la situació sanitària obligui a fer, un cop més, el ple telemàtic. El primer plenari de 2022 està carregat de temes importants pel futur de la ciutat.

El govern municipal aprofita el primer ple de l’any per impulsar una sèrie de dictàmens amb voluntat d’impulsar les polítiques destinades a transformar la ciutat des del saló de sessions. En aquesta línia, s’ha aprofitat tràmits com la modificació de la plantilla municipal per impulsar un reforç de la seguretat a la ciutat. Concretament, s’obre l’increment de la policia municipal amb 20 agents més aquest 2022, avançant la voluntat de reforçar la plantilla per un model de seguretat de proximitat.

En l’àmbit d’espai públic, el ple permetrà l’aprovació definitiva del pla de millora urbana de l’AEG on el govern ha modificat substancialment el projecte inicial de l’any 2005. Així el projecte definitiu implicarà una rebaixa d’edificis per garantir la llum solar al patí de l’Escola La Nova Electra, més de 200 habitatges de protecció oficial i incrementar l’espai públic destinat a equipaments.

Una millora urbana que anirà acompanyada en aquest ple per noves passes per la implantació d’un nou model de mobilitat. El nou pla de la bicicleta 2022-25 marca l’objectiu d’incrementar el seu ús fins a un 8% de la mobilitat dins la ciutat, mentre es presenta una pròrroga per revisar i millorar el Pla de mobilitat actual.

Des de l’àmbit de la tecnologia, es portarà al Ple la incorporació de Terrassa a la xarxa de ciutats intel·ligents RECI. Un àmbit de cooperació amb la participació de més de 80 municipis, on la ciutat podrà trobar aliances per avançar en el projecte de Ciutat Digital del govern que vol emprar la tecnologia com a eina per la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

També cal destacar la validació aquest mes del Pla de mesures Antifrau. I és que Terrassa esdevindrà una de les ciutats capdavanteres en aquest àmbit, amb una mesura que no només garanteix un millor funcionament de la institució sinó que també cobreix un dels requisits necessaris per optar als projectes europeus Next Generation.

Pel que fa a l’àmbit de propostes més polítiques, des del grup municipal d’Esquerra Republicana es donarà suport aquest mes a la petició d’investigar els atemptats del 17-A a Barcelona, així com la petició -una vegada més- d’una zonificació justa del transport per a la ciutadania de Terrassa.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *