Terrassa, referent en ètica i integritat en la prevenció del frau

Amb aquest projecte l’Ajuntament de Terrassa fa un pas endavant en la recepció dels primers fons  Next Generation

Durant el ple ordinari celebrat el 28 de gener de 2022 els grups municipals han aprovat, de forma unànime, el Pla de mesures Antifrau. El saló de sessions ha mostrat, d’aquesta manera, el seu compromís total davant la gestió absolutament transparent dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència -també anomenat Next Generation- pels quals, de moment, l’equip de govern ja ha sol·licitat projectes per valor de 30 milions d’euros. 

L’aprovació d’aquest pla, segons explica la regidora de transparència Ona Martínez “ens referma en el nostre compromís institucional i suposa un avanç en la recepció dels primers fons europeus, ja que, s’ha garantit el compliment del requisit indispensable del projecte durant el període establert”.  

Aquest nou projecte treballa per prevenir, detectar i corregir el frau, la corrupció i els conflictes d’interès en la gestió dels fons europeus de recuperació. Una de les mesures establertes per a garantir el compliment dels objectius inclou la creació de la Comissió Antifrau.  

L’Ajuntament de Terrassa ja disposa de mecanismes com el Codi Ètic i de Conducta o la Bústia Ètica, però s’ha volgut fer un pas més per a lluitar contra el frau i ja s’ha començat a treballar en l’elaboració d’un Pla d’Integritat Institucional que serveixi d’instrument definitiu del consistori en relació amb la gestió de l’ètica i la integritat institucional. 

La proposta s’ha elevat a ple amb el consens de tots els grups municipals a la Comissió de Transparència i ha estat aprovada per unanimitat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *