Recuperem l’Antic Ajuntament

Comença la fase decisiva de les obres per la recuperació de l’Antic Ajuntament. Es preveu que aquest mateix any l’edifici ja estigui acabat per obrir-se a la ciutadania com espai de trobada del món de l’esport i de visibilització de l’hoquei a la ciutat 

Isaac Albert: “Recuperem un edifici històric i ho fem per posar-lo al servei de la ciutat, per posar en valor l’esport com un dels grans dinamitzadors socials i donar a conèixer l’hoquei com a part de la identitat terrassenca” .

Aquest dimecres l’equip de govern ha pogut visitar l’Antic Ajuntament per comprovar l’evolució de les obres de l’edifici històric, just abans d’iniciar-se una de les fases decisives per la seva recuperació com a espai de servei i trobada a la ciutadania a finals d’any.

Les obres iniciades l’octubre del 2021, han permès fins al moment avançar en la plena accessibilitat de l’edifici i possibilitar l’inici ja del desmuntatge de tota la coberta de l’edifici. Això permetrà habilitar el darrer pis, mantenint tot el valor patrimonial, i guanyar espai a unes instal·lacions destinades a ser el referent i punt de trobada del món esportiu a la ciutat.

El primer tinent d’Alcalde, Isaac Albert, ha explicat que la inversió de 950.000 € permet complir el compromís de recuperar l’edifici històric aquest mandat i fer-ho amb un objectiu molt clar: “Recuperem un gran bé patrimonial i ho fem obrint-lo a la ciutat i donant-li utilitat. El nou espai acollirà el servei d’esports, però també servirà de punt de trobada d’entitats i ens permetrà tenir un espai per posar en valor l’hoquei com a element d’identitat”.

La reforma actual, de fet, segueix els passos de Muncunill que, com arquitecte municipal va encarregar-se a inicis de Segle XX de fer una primera remunta de l’edifici, utilitzant per primera vegada bigues de ferro colat. Aquest element, com d’altres valors patrimonials, es podran visibilitzar en la reforma gràcies a l’ús públic que es donarà a l’edifici.

La finalització de la rehabilitació de l’emblemàtica construcció del segle XVIII està prevista pel darrer trimestre de l’any.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *