Terrassa fa camí cap a la transició energètica

Des de l’Ajuntament s’ha acordat elevar a Ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima que treballa per reduir emissions de gasos d’efecte hivernacle i adaptar la ciutat 

Carles Caballero: “El Pacte ens ajudarà a avançar cap a una transició energètica que sigui justa i sostenible”.  

El passat dilluns, dia 14 de març, la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat va acordar elevar al proper Ple ordinari l’aprovació inicial del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) que tindrà una vigència de 8 anys. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Terrassa mostra el seu compromís amb el medi ambient, l’adaptació del municipi als impactes del canvi climàtic i garanteix a la ciutadania l’accés a una energia més sostenible i segura.  

Aquest Pla té com a objectius principals reduir les emissions en un 55% l’any 2030, com a pas intermedi a assolir la neutralitat en carboni el 2050, segons els propòsits determinats per l’Acord Vers de la Unió Europea. La voluntat principal d’aquest projecte és establir polítiques que redueixin les emissions de gasos d’efecte hivernacle, associades a l’ús de combustibles fòssils. D’aquesta forma s’aconsegueix fer una transició energètica, un canvi de model i de consum i una potenciació dels recursos locals.  

El regidor de Medi Ambient si Sostenibilitat i Energia a l’Ajuntament, Carles Caballero, ha afirmat que Terrassa ja està en el camí en la lluita contra el canvi climàtic: “Treballem perquè l’any 2015 Terrassa sigui un municipi amb neutralitat climàtica, que s’abasteixi d’energies renovables, que estigui descarbonitzat i sigui resilient”. 

Aquest Pla dona continuïtat al PAES, és a dir, al Pla d’Acció per l’Energia Sostenible que va ser aprovat l’any 2009. Aquest donava resposta al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses al que Terrassa es va adherir un any abans. Des de les institucions públiques de la ciutat s’ha volgut continuar en aquest camí.  

Aquesta és, aleshores, la raó de ser del nou Pla, seguir treballant en la lluita contra la contaminació ambiental i el canvi climàtic i assegurar un municipi compromès amb les polítiques de sostenibilitat. Caballero va afegir que “El Pacte ens ajudarà a avançar cap a una transició energètica que sigui justa i sostenible”.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *