Una Terrassa millor, una Terrassa sense racisme

Des de l’Ajuntament s’ha presentat la primera campanya antiracista que treballa per enderrocar les discriminacions per motiu d’origen, cultura o ètnia. Visibilitzar i donar eines als ciutadans són les bases sobre les quals s’assenta aquest projecte

Ona Martínez: “Terrassa és sinònim de diversitat cultural, ètnia, orígens, llengües… és una obligació entomar els reptes i fer front a les pràctiques racistes”

Aquesta setmana amb motiu del 21M, Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, l’Ajuntament ha presentat la primera campanya antiracista per a lluitar contra els discursos i pràctiques discriminatòries. Aquest projecte s’ha creat per a conscienciar de manera col·lectiva respecte els drets i llibertats de tothom, al marge de la procedència. 

La racialització és un eix discriminatori -d’igual manera que ho són el gènere, l’orientació o identitat sexual, l’edat o les capacitats diverses- instaurat en la societat i és responsabilitat de totes i tots lluitar contra el racisme. Amb aquesta campanya es vol donar resposta, visibilitzar i explicar quines eines existeixen per fer-li front. 

“Si vius o veus discriminacions racistes, comunica-ho al Servei d’Atenció i Denúncia per a víctimes del racisme (SAiD)”. Aquest és un dels lemes de la campanya que va presentar la regidora de Ciutadania, Ona Martínez: “Terrassa és sinònim de diversitat cultural, ètnia, orígens, llengües… és una obligació entomar els reptes i fer front a les pràctiques racistes”. 

Des de l’Ajuntament es demana a la població que si viuen de primera mà o es presencien actes discriminatoris es denunciï al següent correu electrònic: denuncia.racisme@terrassa.cat o a través del Whatsapp 652 873 406 .

Aquesta ciutat ha demostrat en repetides ocasions el seu compromís amb els Drets Humans. A l’any 2020 Terrassa es va adherir a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i, en paral·lel, el Programa de Govern 2019-2023 s’estructura en base a aquest principis i es treballa diàriament en projectes vetllen per la igualtat i la no discriminació per qualsevol motiu. 

Aquest compromís polític, juntament amb la necessitat social d’evidenciar el problema del racisme i de sensibilitzar, prevenir i abordar accions discriminatòries a la societat, és el marc de referència en què es va presentar la campanya de l’Ajuntament. Perquè com diu l’eslògan d’aquesta “quan hi ha racisme, Terrassa és menys Terrassa”.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *