L’Acció de govern a l’abast

El govern municipal fa balanç de l’execució del programa de govern i posa a l’abast de la ciutadania una nova eina per entendre més i millor l’acció de govern i el pressupost.


Ona Martínez: “Vam plantejar un programa amb voluntat de transformar la ciutat, on ens posàvem com a referència tot el que ens havíem compromès en campanya, ho lligàvem a les necessitats de la ciutat i, a més, ens posàvem de referència els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Ni la pandèmia, ni l’actual crisi energètica han trencat l’ambició d’aquest mandat. Hem avançat per posar els fonaments d’un projecte de futur, que mira més enllà del 2023”.

Un 86,6% de les més de 800 accions previstes en l’acció de govern per aquest mandat ja estan iniciades. I, en el còmput global per percentatges, hi ha més d’un 50% del per cent del Programa de govern 19-23 ja executat. Ara, com diu la portaveu d’Esquerra Republicana i regidora de transparència, Ona Martínez, “Només hi ha transparència si fas la informació comprensible a la gent”.

És per aquest motiu, que la presentació de l’anàlisi sobre com va la implementació del programa de govern s’ha volgut fer coincidir amb la nova pàgina https://pressupostos.terrassa.cat/ on la ciutadania de Terrassa pugui accedir de forma clara i entenedora tant al Programa de govern com a l’evolució del pressupost municipal que fa possible l’acció per transformar la ciutat.

En el cas del Programa de govern, la nova plataforma digital permet veure com s’estan desenvolupant totes i cada una de les accions amb què s’havia compromès el govern municipal durant aquest mandat, saber com avança la feina en cada àrea o com s’estan assolint els objectius de desenvolupament sostenible a la ciutat.

El balanç, per part del govern és molt positiu. Com ha explicat la portaveu, Ona Martínez, es tractava d’un programa ambiciós i necessari per a la ciutat per dotar-la de projecte i “ni la pandèmia, ni l’actual crisi energètica han trencat l’ambició d’aquest mandat. Hem avançat per posar els fonaments d’un projecte de ciutat de futur, que mira més enllà del 2023”.

El gran avenç en transparència, però, es dona en el camp del nou visor pressupostari, on es passa de només compartir els documents oficials a una pàgina completament interactiva.

En paraules del Primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, i responsable de l’economia i les finances municipals “La decisió més important que prenem és l’aprovació del pressupost. Entendre el seu funcionament, veure de forma pràctica i visual on es destinen i d’on provenen els recursos és important per conèixer i poder participar activament de la seva elaboració”.

A la pràctica, això es tradueix a la pàgina de pressupost en gràfics interactius per conèixer des de les quantitats globals que es destinen a cada política i la seva evolució al llarg dels anys, fins a la visió més personal del pressupost. I és que qualsevol persona pot fer una simulació del que paga d’impostos municipals i saber quants euros es destinen a cada acció municipal.

La pàgina va més enllà en transparència en temes com una actualització permanent de la contractació pública que està executant l’Ajuntament amb la informació al detall.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *