Qui és Montse Font, la nova regidora d’Esquerra Republicana Terrassa? 

Montserrat Font és la nova incorporació a l’equip de l’alcaldable Ona Martínez Viñas. A finals de gener ja es va anunciar que seria ella qui cobris l’escó del grup municipal, però no ha sigut fins aquest dimarts 7 de febrer que s’ha dut a terme el ple extraordinari de la presa de possessió.  

Però qui és la Montse? Aquestes son deu coses que no sabies sobre la nova regidora de l’Ajuntament de Terrassa:  

  1. Va néixer a Barcelona, però fa més de 23 anys que viu a Terrassa, concretament, al barri de Ca n’Aurell. “Jo em considero terrassenca. Estimo aquesta ciutat i és on vull continuar construint el meu futur, tant personal com professional”, afirma Font. 
  2. És enginyera tècnica industrial i llicenciada en psicologia social.  
  3. Ha estat la cap del Servei de Gestió d’Emergències de la Generalitat i s’ha encarregat de la gestió del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya. Tot i que va iniciar la seva carrera professional treballant per una empresa privada, aviat va descobrir la seva vocació de servei públic. Va passar 15 anys treballant a l’Ajuntament de Mataró com cap de llicències d’activitats i cap de protecció civil i riscos laborals. Al 2007 va començar com a funcionaria a la Generalitat, on va entomar el repte de planificació d’emergències per, després, passar a la vessant més operativa de les emergències, tasca per la qual se li va atorgar la medalla de bronze amb distinció blava del Mossos.  
  4. També ha format part del món de la docència. Va ser formadora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, per la qual cosa se li va atorgar una distinció honorífica per la seva dedicació pedagògica, i també i al grau de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma. 
  5. Aquest mes de març farà set anys que milita a Esquerra Republicana de Terrassa i va formar part de la llista electoral de 2019 en novena posició. Sempre ha estat molt involucrada en la política i reconeix que tenia moltes ganes de dedicar-s’hi a temps complert. La seva incorporació a l’equip de la primera tinent d’alcalde i candidata a les eleccions, Ona Martínez Viñas, té com objectiu donar continuïtat al projecte compartit de la formació i aportar experiència i noves mirades que serveixin per seguir construint les bases de la Terrassa que avança, una ciutat més amable, encara més sostenible, moderna, feminista, transformadora, innovadora, en definitiva, amb millor qualitat de vida. 
  6. Amb la seva entrada al govern de Terrassa, Font ha assumit les competències delegades de Plans i Projectes, de l’Àrea de Presidència; Ciutadania i Convivència, Memòria Històrica i Drets Humans, adscrites a l’àrea de Drets Socials; i de Qualitat Democràtica, a Cicles de la Vida, fins ara delegades a la regidora Ona Martínez. “Tinc moltes ganes de treballar i fer-ho per la ciutat que estimo i la seva gent. Entomo aquesta nova etapa com el que és: Un repte i una responsabilitat per continuar fent bona feina per fer avançar Terrassa”, va declarar la regidora del govern de Terrassa. 
  7. Montse reconeix que un dels valors que la caracteritzen és la justícia social: Per a ella el feminisme i el jovent son el motor de la creativitat, la força que ha d’impulsar el canvi i el motor per ver avançar la ciutat. En segon lloc, el seu projecte es construeix amb unes bases molt clares: La defensa del col·lectiu LGTBIQ+ “perquè a mi m’importen les persones, i m’és igual a qui estimin, a qui resin o què vulguin ser. Tothom mereix ela mateixos drets i respecte”. Per una altra banda, la sostenibilitat i el medi ambient son factors amb els quals, especialment, es mostra sensibilitzada. Defensa el petit comerç i el producte de proximitat, el model de mobilitat respectuós amb el territori i els espais i zones verdes on els veïns i veïnes puguin gaudir de la natura.  
  8. És una amant de tots els animals, però qui de veritat li té robat el cor és la Bruna, una gosseta Jack Russell adoptada de 5 anys.  
  9. La muntanya i els espais naturals son la seva debilitat. Anar a buscar bolets és un dels seus plans preferits. Gaudir de les passejades, l’aire fresc i una bona cuina és, amb diferència, una de les coses que més li agraden. Podem dir que la Montse sap viure bé.  
  10. Un altre dels seus hobbies és la lectura. Actualment s’està llegint Kora: Al final de l’escapada de l’autora del maresme Bel Olid. Però ja està pensant en quin serà el proper llibre per devorar: Les fulles mortes, de l’autor terrassenc Andre Grau Fontanals, que està ambientat en la Plaça Vella, del Mesón de los Arcos, de la fi dels vapors industrials, de les tribus urbanes… una època de Terrassa que diu que no va viure, però que tots els terrassencs de la seva generació en parlen i n’expliquen històries.  

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *