Passes endavant per la millora de l’atenció primària

Compartim amb el conseller de Salut les necessitats recollides per millorar el sistema sanitari de Terrassa

Terrassa ha de seguir avançant per ser capital en qualitat de vida. Per fer-ho, des d’Esquerra Republicana Terrassa s’han recollit les necessitats de millora i s’han compartit amb la Generalitat de Catalunya per impulsar polítiques públiques que permetin millorar la resposta a la ciutadania.

Ona Martínez Viñas, primera tinent d’alcalde a l’Ajuntament i alcaldable a les properes eleccions municipals, s’ha reunit amb Manel Balsells, Honorable Conseller de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya, i amb els respectius equips, per traslladar les demandes i peticions per millorar l’atenció sanitària a la ciutadania de Terrassa, algunes de les quals, van ser recollides i comentades durant la visita a l’Hospital de Terrassa de divendres passat, de la mà de Jordi Albert i Caballero, diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, Jose Luis Fernandez, Vicesecretari General del Sindicat UGT Serveis Públics, i la secció sindical d’UGT del Consorci Sanitari de Terrassa.

Per construir una ciutat avantguarda i transformadora, on la qualitat de vida sigui la base dels projectes de futur, és necessari potenciar la inversió en institucions públiques com el Consorci Sanitari de Terrassa, amb dotació de pressupost per augmentar la capacitat i poder disminuir les llistes d’espera. «Per construir una ciutat amb qualitat de vida cal la implicació de tothom, i nosaltres tenim l’oportunitat i el compromís de reivindicar-ho arreu, treballem per fer possible que les coses passin, escoltant i concretant les solucions que ens facin avançar cap a una Terrassa capdavantera en Salut», ha afirmat Martínez.

Com ja es va anunciar anteriorment, els Pressupostos 2023 de la Generalitat permetran augmentar de 1.284 milions d’euros addicionals per millorar l’atenció primària i reduir les llistes d’espera, augmentar 30 milions la partida per la salut mental, consolidar el personal incorporat durant la pandèmia, 4,370 persones, i fer actuacions en equipaments sanitaris com la renovació tecnològica del Consorci Sanitari de Terrassa, entre d’altres.

Aquestes partides addicionals, han de permetre també donar resposta a les reivindicacions històriques en la gestió de l’atenció primària sociosanitària de la ciutat i la reducció de llistes d’espera, amb la coordinació dels diferents àmbits per assolir aquests objectius compartits. «El nostre objectiu és que Terrassa sigui capital de la qualitat de vida i això passa per fer possibles les millores que necessita la ciutadania», ha finalitzat l’alcaldable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *