Per una Terrassa cohesionada

El meu avi patern va treballar com a defensor del Poble al Rif durant anys, es va presentar a les eleccions dues vegades, la corrupció no el va deixar guanyar i tampoc es va deixar guanyar per aquesta, era una persona justa, no va ser possible que es convertís en alcalde, encara que era el millor dels alcaldables, i no ho dic perquè era el meu avi. El meu avi matern va estar caminant diàriament 70 km durant un mes per alimentar el seu gos que havia estat empresonat per una denúncia falsa dels veïns, antigament al Rif et donaven dues opcions quan algú denunciava a l’amo del gos per fer malbé la collita, o sacrificar-los o empresonar-los, ell va escollir empresonarlo, encara que això li suposés un sacrifici. Us estareu preguntant que us vull dir amb tot això, el que us vull dir és que aquests són els valors que se m’han transmès: la valentia, la justícia, la perseverança, la resiliència, la constància, l’empatia i la lluita constant.

Vull treballar i treballaré per una Terrassa cohesionada, per una Terrassa on no hi hagi lloc per a les pràctiques racistes, islamòfobes, xenòfobes i marginadores, perquè l’exclusió i l’odi no ho ocupi tot. Vull treballar i treballaré per teixir xarxa social a cada cantó de Terrassa, sense fer seguretat d’uns a costa de la seguretat d’uns altres. Vull treballar i treballaré per demostrar a aquell tutor que em va recomanar no fer batxillerat, que sí que puc, que sí que podem, per respondre a totes aquelles persones les quals es van ocupar de posar-nos un rètol i etiquetar-nos considerantnos fluxos estadístics als quals ens prefigura una destinació certa: l’exclusió cultural, social i econòmica, això va per vosaltres germans i germanes, amics i amigues, companys i companyes.

Em nego que això continuï passant, em nego a continuar parlant d’integració en comptesd’inclusió, em nego a continuar veient com cada vegada els i les joves racialitzades tenen l’autoestima més baixa, em nego a continuar escolant com es parla d’un “nosaltres” i un “vosaltres”, a Terrassa només hi ha Terrassencs i Terrassenques amb diferents recorreguts i diferents aportacions per a la ciutat, una ciutat que avança i avançarà encara més.

Najima Oueld-Taher El Mansouri

La Najima és educadora infantil i, actualment, està acabant el Grau d’Educació Social. Va néixer a Terrassa i és filla d’immigrants del Rif, regió del nord del Marroc.

Participa en l’Espai Terrassa Sense Racisme, va estar implicada al projecte de Passaport Edunauta a Terrassa i a l’equip de Mediació Cultural de l’OME, Oficina Municipal d’Escolarització, on va fer feina de la mà de tots els centres educatius de la ciutat. També va estar a l’Institut Escola Antoni Ubach on va desenvolupar tasques per a l’acompanyament i suport a joves en situació de vulnerabilitat, treballant en la inclusió i la involucració de les famílies en l’oci dels seus fills.

Latest posts by Najima Oueld-Taher El Mansouri (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *